Befektetés

Sokba kerülnek a nyugdíjra gyűjtőknek a befektetések

Portfolio
Egy brit kutatás szerint a részvények és egyéb értékpapírok tranzakciós költségei további 50%-kal dobják meg az alapkezelőknek kifizetett költségeket.Egy új tanulmány szerint az értékpapírok adásvételéhez kapcsolódó költségek további 50%-kal emelik meg az alapkezelők által felszámított vagyonkezelési díjakat. A CEM Benchmarking elemzése szerint a tranzakciós/kereskedési költségek egy alap nettó eszközértékének 0,2%-át teszik ki, tehát évente mintegy 4 milliárd fontot a vizsgált 19 brit intézményi befektető (elsősorban nyugdíjalapok) adatai alapján.

A tranzakciós költség nem része a vagyonkezelési díjnak, de azt is ráterhelik az alapra, mielőtt a nettó hozamokat kimutatnák a befektetőknek. Az elemzés szerinti 0,2%-os tranzakciós költségek mellett az intézményi befektetőknek átlagosan 0,42%-os vagyonkezelési díjat is ki kellett fizetniük, továbbá egy 0,2%-os sikerdíjat is.

A CEM tanulmánya szerint a legalacsonyabb tranzakciós költség a tőzsdén forgó részvényeknél van 6 bázisponttal, míg például a kötvények adásvételéhez kapcsolódó költségek már 22 bázispontot tesznek ki. Ennél is magasabb, 0,32% a díja annak, ha hedge fundba is allokálnak pénzt a vizsgált intézményi ügyfelek, míg a magántőke-befektetések tranzakciós költsége közelíti az 50 bázispontot.

(Financial News)
hologram vezető asszisztens
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Webp