Befektetés

Amundi: véget érhet az elhúzódó tetőzés

Kocsi János
Amundi Alapkezelő:

"Egyre szaporodnak a jelek, hogy a makrogazdasági ciklus elhúzódó tetőzése a közeljövőben véget érhet. Bár egyesek már egy közelgő újabb válságot és recessziót vizionálnak, mi úgy látjuk, hogy a globális növekedés alapesetben a következő 12 hónapban fennmaradhat. A konjunktúraciklus meghosszabbítását segíti az USA-ban folyó költségvetési élénkítés. Ezzel együtt a legfrissebb gazdaságpolitikai fejlemények alapján 2019-től kezdve mérsékelt lassulással számolunk a világgazdaságban. A külkereskedelmi csatározások erősödése közvetlenül és közvetve (az üzleti bizalom romlásán keresztül) is ronthatja a növekedési kilátásokat. A totális kereskedelmi háború kockázatát egyelőre nem tartjuk reálisnak, de az elmúlt hónapok lépései nem voltak megnyugtatóak.

Amundi: véget érhet az elhúzódó tetőzés
Az USA-Kína kereskedelmi megállapodás tető alá hozása nehéz diónak tűnik. A felek jelentős közeledése egyre valószínűtlenebb kimenet, a tárgyalási folyamat jelentősen elnyúlhat, az amerikai időközi választások után is. A kínai részvénypiac jelentős esését ezért egyelőre nem tekintjük még kedvező beszállási pontnak, bár a kínai fiskális és monetáris ösztönzés valamelyest tompítja a kínai növekedést övező kockázatokat. A fejlődő részvénypiacokat általánosságban sem súlyozzuk felül, mert az erős szinteken lévő dollárból, a csökkenő "carry"-ből, valamint az esetleges kereskedelmi háború kialakulásából eredő kockázatok még nem feltétlenül árazódtak be teljesen. A fejlődő piaci részvények súlyát ezért 10%-ponttal csökkentjük a fejlett részvénypiacok és a hazai részvények javára. A pénzpiaci eszközök, az ingatlanfejlesztési projektek, valamint az abszolút hozam továbbra is a portfólió felét teszik ki.

A régiós részvények súlyán nem változtatunk. Különösen kedveljük a magas osztalékhozamú régiós bankokat, amik a régiós hozamkörnyezet esetleges további emelkedése ellen védenek a várhatóan magasabb hosszú távú kamat-marzsaikon keresztül. A nagyobb magyar "blue chip" vállalatok fundamentumai tovább javulni látszanak és az árazásukban is látunk még tartalékot, ezért súlyukat 5-ről 10%-ra emeljük a portfólióban."

Amundi: véget érhet az elhúzódó tetőzés
Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.
máv0921
Autóbaleset
online bolt_shutter
orvosi kamara0921
palkovicslászló0921
shutterstock_1100688464_rugalmas
brexit0115
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
bitcoin automata shutter