Előfizetői tartalom

Kiugró mértékben gazdagodik a magyar lakosság

Portfolio
Nemzetközi összehasonlításban is kiugró mértékben növekedett a válság óta a magyar megtakarítások szintje, fejlettségünkhöz képest viszonylag nagy pénzügyi vagyonnal rendelkeznek a háztartások. Az emelkedő vagyon azonban nem tükröződik a hosszú távú befektetésekben - ismertette a Portfolio mai Öngondoskodás 2018 konferenciáján Gerendás János, az MNB igazgatója.

Gerendás János elmondta: A GDP-arányos bruttó és a nettó vagyon tekintetében is a régió átlagának szintjén helyezkednek el a magyar háztartások. Az EU átlagában 480% a GDP-arányos bruttó vagyon, míg Magyarországon a GDP 270%-át ez ki (ingatlanok és pénzügyi eszközök). A háztartások kötelezettségállománya Magyarországon kifejezetten alacsonynak számít. A GDP-arányos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés