Befektetés

Drágulhatnak a nyugdíjpénztárak, jön az új garanciaalap

Portfolio
A kormány is foglalkozik az MNB javaslatával, mely szerint egy garanciaalappal támogatnák meg az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításokat - árulta el Varga Mihály pénzügyminiszter az mfor.hu-nak. Lehetséges, hogy az alapot a befolyt tagdíjakból állítják majd fel, így drágulhatnak az önkéntes nyugdíjpénztárak.
Bár foglalkoznak a javaslattal, egyelőre még nincs kiforrott tervük a rendszer felállítására - mondta el Varga a hírportálnak. Még az sem világos, hogy egy meglévő garanciaalaphoz csatlakoznának-e a pénztárak vagy saját alapot hoznának létre.

Az MNB először az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének konferenciáján említette, hogy szükség van egy ilyen rendszerre: Windisch László MNB-alelnök egy 30 millió forintos tagonkénti garancialimittel működő rendszer kidolgozását javasolta:Az mfor.hu egy bennfentes, "magas szintű kormányzati forrása" szerint valószínű, hogy egy új alap kerül majd felállításra és a pénztári tagok befizetéseiből teremtik majd elő ezt. Ez alapján valószínű, hogy a pénztári konstrukciók drágulni fognak, hiszen jó eséllyel egy új költségtípus kerülne bevezetésre a befektetésre nem kerülő "működési alapon" felül. Előfordulhat persze az is, bár kevésbé valószínű, hogy a meglévő költségekből csippentenek le valamennyit a pénztárak a garanciaalapok felállításához.
Mathias Corvinus Collegium MCC könyvbemutató
Frankfurti tőzsde
GettyImages-466499300
Vezetőváltások az MFB-nél és a Hiventuresnél
D_KOM20170213009
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
NYSE, trader, broker, válság