Előfizetői tartalom

Valami nagyon nincs rendben a magyar befektetési alapoknál

Portfolio
6300 milliárd forint fölé nőtt a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon, mégsem mondhatjuk jó szívvel, hogy minden rendben: érdemi értékesítést idén eddig egyedül az ingatlanalapok tudnak felmutatni, vagy azok a zártkörű alapok, amelyekben ingatlan van, miközben a kötvényalapok és az abszolút hozamú alapok szenvednek, a piaci félelmek pedig ismét a pénzpiaci alapok malmára hajtják a vizet.

6305 milliárd forint közelébe nőtt a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon mértéke szeptemberben, ami az előző hónaphoz képest egy szerényebb, 0,1%-os növekedésnek felel meg.Annak ellenére nőni tudott a piaci vagyon, hogy a múlt havi nettó értékesítés negatív lett, egyedül a hozamokon tudták a vagyonszámokat megmenteni a befektetési alapok.Szeptemberben négy alapkategória...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés