Előfizetői tartalom

Szinte hihetetlen, mibe "fekteti" a pénzét a magyar lakosság

Portfolio
Sorrendben a folyószámlabetét, a készpénz és az állampapír idén a magyarok kedvenc megtakarítási formája - mutatják az MNB által ma közzétett előzetes pénzügyi számla statisztikák. 10-ből 8 új ügyfélpénz maradt vagy kötött ki ugyanis ezek valamelyikében, vagyis továbbra sem képes a pénzügyi szektor "termékeny módon" becsatornázni a magyarok vagyonának nagy részét. A lakossági készpénzállomány meghaladta a 4600 milliárd forintot.

A jegybanki adatokból kiderült: idén már 9,5%-kal emelkedett a magyar lakosság bruttó pénzügyi vagyona, amivel nemcsak meghaladta az 52 000 milliárd forintot, de a tavalyi egész éves 7,3%-os növekedést is már most felülmúlta a gyarapodás.A nettó tranzakciós adatokból kiderül, hogy az idei első három negyedévben sorrendben a folyószámlabetét, a készpénz és az állampapír...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés