Előfizetői tartalom

TOP 10: a legdrágább magyar festők a százmilliósok klubjában

Törő István
Csontváry, Munkácsy, Tihanyi, Bortnyik, Gulácsy, Aba-Novák: csupa nagy név, de azon túl, hogy mindannyian a magyar festészet klasszikusai, mi köti össze ezeket a művészeket? Nem más, minthogy ők tartoznak abba a képzeletbeli "klubba", akik százmillió forint feletti leütési árat értek el alkotásaikkal a hazai műtárgypiacon. Meglepő, hogy nem is olyan hosszú ez a lista, hiszen olyan neves alkotók hiányoznak ebből a felsorolásból, mint az örök sláger Rippl-Rónai József, Kádár Béla vagy Vaszary János.

A rendszerváltozás utáni műkereskedelem egyik fontos értékmérője az úgynevezett "top tízes lista", mely az idehaza értékesített legdrágább magyar festményeket tartalmazza. A tekintélyes névsorban a legjelentősebb hazai alkotók szerepelnek, s legfeljebb az uralkodó ízlésvilág befolyásolta az épp aktuális helyezéseket.Csontváry Kosztka Tivadar: Traui táj naplemente idején2003-ig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés