Előfizetői tartalom

Indul az új magyar ingatlansztori: erre figyelj, ha beszállnál

Árgyelán Ágnes
November végén jelent meg egy kormányrendelet-módosítás, amelynek értelmében az ingatlanalapok szabályozott ingatlanbefektetési társaságok (SZIT) részvényeit is megvásárolhatják. A Portfolio által megkérdezett szakemberek többnyire pozitívan értékelték a változást, miután a SZIT-ek működését jelentősen megkönnyítheti és az ingatlanalapok is új befektetéssel bővíthetik a portfóliót. A jellemzően kisebb likviditás és ezzel párhuzamosan a kockázatok növekedése ugyanakkor bizonytalansági tényező marad, emiatt könnyen lehet, hogy a SZIT-részvényekre fókuszáló új ingatlanalapok jönnek létre Magyarországon.

Hogyan értékelik a változást a piaci szereplők?Temmel András, a magyar alapkezelőket tömörítő társaság, a BAMOSZ főtitkára a Portfolio-nak elmondta, hogy a nyilvános ingatlanalapok egyéb, ingatlanokban befektető kollektív befektetési formákba történő befektetésének lehetővé tétele még a 2000-es évek közepén a BAMOSZ kezdeményezésére került be a szabályozásba....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái