Előfizetői tartalom

Indul az új magyar ingatlansztori: erre figyelj, ha beszállnál

November végén jelent meg egy kormányrendelet-módosítás, amelynek értelmében az ingatlanalapok szabályozott ingatlanbefektetési társaságok (SZIT) részvényeit is megvásárolhatják. A Portfolio által megkérdezett szakemberek többnyire pozitívan értékelték a változást, miután a SZIT-ek működését jelentősen megkönnyítheti és az ingatlanalapok is új befektetéssel bővíthetik a portfóliót. A jellemzően kisebb likviditás és ezzel párhuzamosan a kockázatok növekedése ugyanakkor bizonytalansági tényező marad, emiatt könnyen lehet, hogy a SZIT-részvényekre fókuszáló új ingatlanalapok jönnek létre Magyarországon.

Hogyan értékelik a változást a piaci szereplők?Temmel András, a magyar alapkezelőket tömörítő társaság, a BAMOSZ főtitkára a Portfolio-nak elmondta, hogy a nyilvános ingatlanalapok egyéb, ingatlanokban befektető kollektív befektetési formákba történő befektetésének lehetővé tétele még a 2000-es évek közepén a BAMOSZ kezdeményezésére került be a szabályozásba....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés