Befektetés

350 pontos emelkedéssel zárta a hetet a Dow

Portfolio
Erősödtek a Wall Street vezető részvényindexei pénteken miután arról hallani, hogy a kínaiak hajlandók letenni a fegyvert a kereskedelmi háborúban. A pletykák hallatán gyakorlatilag az összes Dow-komponens árfolyama emelkedett.

Itt a vége, nem volt sok mozgás

Több mint 340 pontos, 1,4%-os emelkedéssel fejezte be a napot a Dow Jones index, miközben az S&P-500 1,3%-ot, a Nasdaq pedig egy százalékot javított. Vagyis általános volt a jó hangulat, viszont napközben alig tapasztaltunk változást. A Dow-komponensek közül csak a Pfizer billeget az erősödés határán, a többi blue chip kivétel nélkül javítani tudott. A legnagyobb erősödést a Home Depot mutatta, de jól jött az olajár emelkedése is, ennek köszönhetően a Chevron is az élen járt.


Kínai fegyverletétel hírére veszik Amerikát

A pénteki kereskedés félidejéhez közeledve a Dow Jones index 280 pontos, majdnem 1,2%-os erősödést mutatott a csütörtöki záróértékéhez képest. Hasonló mértékben erősödött az S&P-500 és a Nasdaq is, vagyis általánosnak mondható a piacon a jó hangulat.

Klikk a képre!

Ennek a jó hangulatnak az oka, hogy állítólag Kína hat év alatt kész lenne teljesen eltüntetni kereskedelmi többletét az USA-val szemben, legalábbis erre tettek javaslatot. Ez pedig újabb jele annak, hogy a két nagyhatalom hamarosan megkötheti a kereskedelmi háborújukat lezáró megegyezést, hiszen Donald Trump célja éppen az, hogy a kínaiak több amerikai terméket importáljanak. Ezzel függhet össze az a tegnapi hír, hogy az amerikai hatóságok készek csökkenteni a kínai termékekre kivetett védővámot.

Látszólag vesztes helyzetbe kormányozza magát az ázsiai ország, hiszen gyakorlatilag leteszi a fegyvert az USA előtt, azonban az ő szempontjukból is van ráció a lépés mögött. Az utóbbi hetekben ugyanis egyre több olyan adat jelent meg, melyek arra utaltak, hogy a kereskedelmi háború érzékenyen érinti a kínai gazdaságot, a vártnál erőteljesebb lehet a lassulás.

Pénteken a hírek hallatán mindenesetre az összes Dow-komponens emelkedésbe kapcsolt, a kereskedés félidejére mind a harminc vezető papír tegnapi záróárfolyama felett járt. Az emelkedést a Home Depot vezeti 2,3%-os szárnyalással, de jól megy az IBM és az Apple szekere is, utóbbi cégnél különösen sokat számíthat a kínai kapcsolatok javulása.Kínai fegyverletétel hírére veszik Amerikát
huawei mobiltelefon
bika wall street index tőzsde
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
airbnb app
Laura Codruta Kövesi európai főügyész
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
shutterstock_1254532384_arany