Előfizetői tartalom

Szinte semmi nem marad az egyik legnépszerűbb magyar befektetésből

Pontosan öt éve annak, hogy a pénzpiaci alapok közel 1624 milliárd forintnyi befektetői pénzt kezeltek, ez volt a csúcspont és övék volt a legnagyobb vagyonnal bíró alapkategória címe. Ebből a jövőben kevesebb mint 100 milliárd maradhat, mivel mától a meglévő pénzpiaci alapoknak is meg kell felelniük egy új EU-s rendeletnek. A Portfolio gyűjtése szerint mindössze öt alapkezelő tervezi, hogy a jövőben is fenntartja pénzpiaci alapjait, a többiek vagy megszüntetik, vagy átalakítják azokat.

Öt alapkezelő, kilenc pénzpiaci alap - Ennyi maradMától a már működő pénzpiaci alapoknak is meg kell felelniük a tavaly nyáron életbe lépett EU-s pénzpiaci rendeletnek, amely többek között szigorúbb befektetési, kockázatkezelési és ügyféltájékoztatási előírásokat határoz meg az alapoknak (a rendeletre részletesebben a cikk végén térünk ki). A szigorítás olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés