Előfizetői tartalom

Adnak egy vezérelőnyt az állampapíroknak - Nagy lépésre készül az MNB a magyar alapoknál

Bombaként robbant a befektetési alapkezelőknél a hír, hogy az MNB T+180 napra emelné az ingatlanalapok visszaválthatósági idejét. Ez azt jelenti, hogy a befektetők a jövőben fél évet is várhatnak arra, hogy pénzükhöz jussanak, cserébe viszont az alapkezelőknek több idejük lesz arra, hogy szükség esetén értékesítsenek egy ingatlant. Az új korlát az MNB szerint nem vonatkozik a már piacon lévő és forgalmazott alapokra, de ezek jövőbeni forgalmazása körül még sok a bizonytalanság. Ráadásul keringenek olyan piaci pletykák is, hogy az MNB a forgalmazói jutalékok környékén is vizsgálódik, az egyelőre csak egyeztetés szintjén álló javaslatok viszont jelentős érvágást jelenthetnek az alapkezelőknek. Minden esetre az biztos, hogy az MNB fenti javaslatai komoly löketet adhatnak a lakossági állampapíroknak.

Investment, Wealth and Savings (IWS) 2019 Ha téged is érdekelnek az ingatlan-és befektetési alapokat érintő változások és az, mit tervez az ÁKK a lakossági állampapírok piacán, akkor gyere el a Portfolio március 21-ei IWS konferenciájára, ahol külön szekciókat szentelünk az egyes témáknak. Részletek itt: Információ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés