Előfizetői tartalom

Itt az MNB terve, hogy lehetne több helyen is állampapírt venni

Briglevics Tamás, MNB
Kocsis Zalán
Szoboszlai Mihály
A háztartások állampapír-állománya 2012 óta közel 5 ezer milliárd forinttal, az induló érték nyolcszorosára növekedett. A megnövekedett állomány kétharmadát bankon keresztül vásárolta meg a lakosság, a kincstári és postai értékesítési csatornák csak kisebb részt tudtak kihasítani a növekedésből. A további bővülést érdemben támogatná - a lakosság és az állam számára egyaránt - az értékesítési csatornák célzott fejlesztése. A kincstári értékesítés esetén a hálózat bővítésére, míg a lakosság nagyobb mértékű elérhetőségét biztosító postai értékesítés esetén a megvásárolható állampapírok körének szélesítésére lenne szükség.

Az MNB a közelmúltban cikksorozatot indított a portfolio.hu-n, melynek célja, hogy áttekintse a lakossági állampapír-finanszírozásban rejlő lehetőségeket. A sorozat második része az értékesítési csatornák szerepét mutatja be. A sorozat keretében eddig megjelent cikkek:Kapcsolódó cikkünk2019.02.19MNB: így lehetne duplázni a lakossági állampapírokatAz MNB is előad...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái