Előfizetői tartalom

Itt vannak a részletek az ÁKK új állampapírtervéről!

Portfolio
Egy új, kedvezményes kisbefektetői számlacsomagon gondolkodik az ÁKK, amellyel havonta rendszeres összegű megtakarításokat igyekezne becsatornázni elsősorban a lakossági állampapírok piacára - mondta Barcza György a Portfolio mai Investment, Wealth and Savings (IWS) konferenciáján. A készülő nyugdíjkötvény kamata infláció + 1,7-3% között lehet majd, havi 10-40 ezer forintot lehetne befektetni. Az ÁKK vezére kitért arra is, hogy a lakáspiaci boom lassulásakor hatalmas pénzvagyon keres majd helyet magának, ez akár 1000 milliárd forintnyi vagyont is jelenthet, és ez lehet az állampapírok aranykora.

Barcza György előadásában az alábbiakra tért ki: A lakossági állampapírpiac állománya Magyarországon a legmagasabb a világon, mindeközben folyamatosan csökken a devizaadósság aránya a teljes adósságon belül: ezzel a léptékkel 2025-re érnénk el a nullát. A lakossági állampapírok iránti felfutott kereslet részben oka, hogy a bankbetétek kamata jelentősen csökkent...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái