Előfizetői tartalom

Tényleg a lakástakarékok fogják megtömni a zsebünket állampapírral

Portfolio
Öt év alatt ötezer milliárd forinttal növelné a kormány a lakossági állampapír állományt, ha ez sikerül, akkor lényegében lenullázzák a devizaadósságot - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Világgazdaságnak. A kamatadó-mentességet és az LTP-ügynököket is ennek érdekében vetik be, utóbbiaknál a jutalékrendszer még kialakítás alatt van. Nincs kizárva, hogy a lakástakarék-pénztárak saját jogon is értékesíthetnek majd lakossági állampapírokat.

Financial IT and Disruptive Technologies 2019 Gion Gábor részt vesz május 28-ai Financial IT and Disruptive Technologies konferenciánkon, ahol a készpénzmentes Magyarország témájában tart nyitóelőadást. Érdemes eljönni! Információ és jelentkezés A június 1-je után kibocsátott lakossági állampapíroknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés