Előfizetői tartalom

MNB: rejtett költségek helyett átláthatóság a befektetési alapoknál

A jegybank a MiFID II-re való felkészülés óta, közel három éve folyamatosan jelzi a befektetési alapkezelőknek és forgalmazóiknak, hogy a forgalmazási szerződéseiket át kell alakítaniuk az új jogszabályi követelmények maradéktalan teljesülése érdekében. Az ügyfelek bizalmát növelő, érdekellentétek nélküli, átlátható rendszert kell kialakítaniuk az intézményeknek, ezt várja el az MNB a piaci szereplőktől, az árazási politikájukat ugyanakkor maguknak kell kialakítaniuk - nyilatkozta dr. Laki Gábor, az MNB tőkepiaci és piacfelügyeleti igazgatója a Portfolio.hu-nak.
Egyes piaci szereplők szerint az MNB a MiFID II irányelv bevezetése után jó egy évvel akarja elérni, hogy a jövőben a befektetési alapkezelők ne állományi, hanem tranzakciós alapon fizessenek forgalmazói jutalékot. Miért változott meg az álláspontjuk? Úgy látjuk, e szereplők magával a MiFID II irányelvvel és annak itthon is átültetett rendelkezéseivel vitatkoznak, nem...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái