Befektetés

Equilor: Megérkeztek az első megállóhoz a piacok az év eleji hegymenetben

Győry Péter
Equilor Alapkezelő:

"Márciusban ismét új éves csúcsokra törtek az amerikai indexek egy hó eleji korrekciót követően, az S&P 500 kinézett a tavaly október-november közötti sáv teteje fölé. Bár a USA-Kína közötti tárgyalásokat március végére sem kerültek véglegesítésre, ez a piacokat egyelőre nem fogta jelentősen vissza. Továbbra is bíznak a befektetők a megállapodásban, ám épp több kulcskérdés kidolgozásánál - mint például a szellemi tulajdonra vonatkozó kötelezettségvállalások - áll a folyamat. Ez egyébként egy kiemelt kérdéskör Donald Trump számára, így annak ellenére, hogy sok előrelépés történt úgy véljük még nem dőlhetünk teljes nyugalommal hátra.

Equilor: Megérkeztek az első megállóhoz a piacok az év eleji hegymenetben
Egyelőre a piac figyelmét elvonta az amerikai hozamgörbe invertálódása. Ez az múltban többször is helyesen jelezte előre a recessziókat. Természetesen nem garancia, hogy ez most is így fog történni, mindazonáltal Robert Kaplan, a Dallas-i Fed elnöke is nyilatkozott ezzel kapcsolatban. Az amerikai 10 éves hozam rendkívül alacsony szinten tartózkodott március végén. Ezt kihasználva tovább csökkentenénk a nemzetközi kötvényarányon.

Megszavazták a Brexit március végi határidejének kitolását, melyről március utolsó hetében dönthetnek az uniós tagállamok. Vélhetően akár a kértnél távolabbi időpontot is javasolni fognak, mivel nem céljuk a rendezetlen kilépés előidézése. A legfőbb probléma, hogy továbbra sincs egyértelmű forgatókönyv. A régiós jegybankok mindegyike megemlítette már a Brexitet, mint külső kockázati tényező. Ugyanakkor jól is kijöhetnek a régió országai, hiszen a korábban kiutazott munkavállalók a bizonytalanság miatt visszaköltözhetnek, ami a saját gazdaságukat erősítheti. Ugyanakkor a német ipar lassulása (elsősorban az autógyártással kapcsolatos vállalatok részéről) az ettől függő országok exportteljesítményét visszafoghatja. A régiót vonzónak találjuk, de egyelőre a hazai és a régiós részvénykitettségeken nem változtunk. Az előző havi ajánlásban beemelt fejlődő piaci részvénykitettséget tovább növelnénk, elsősorban a dél-amerikai régiót preferálva, úgy véljük egy gyengülő dollárnak és kamatemelési szünetnek ezen piacok haszonélvezői lehetnek. A fejlett piaci részvénykitettségen az említett kockázatok elültéig nem változtunk.

Az MNB 10 bázispontot emelt az egynapos betéti kamatszinten, ám az alapkamatot változatlanul hagyta. Hasonlóan a FED-hez a hazai jegybank is adatvezérelt üzemmódba kapcsolt. Ugyan a belső gazdasági folyamatok kedvezőek, ám az említett külső kockázati tényezők minket is érintenek. A jegybank is várja a béremelkedés, lakossági fogyasztás és a külső tényezőkből eredő hatást. Ily módon, amíg az infláció tartósan nem marad a célszint közelében nem várható kamatemelés. Egyelőre a jegybank is kivár a következő lépéssel. A hazai kötvényarányt továbbra is változatlanul hagyjuk.

A portfólióban az alternatív befektetési formák közül az ingatlan és a Hedge fund/abszolút hozam arányait továbbra is változatlanul hagyjuk. A márciusi korrekcióban ismét kedvező beszállási pont alakult az nemesfémek piacán. Az előző ajánlónkban visszavett kitettséget visszavesszük a nyersanyag arányának megemelésével."

Equilor: Megérkeztek az első megállóhoz a piacok az év eleji hegymenetben
Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.
mexikói katonák
wall street_shutterstock
Kiadta újabb hard-Brexit felkészítő anyagát Brüsszel: ez vár az emberekre és cégekre
Alteo klub
boeing 737NG
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 03: British Prime Minister Boris Johnson leaves 10 Downing Street on October 3, 2019 in London, England.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
wall street_shutterstock