Befektetés

Aegon: sok jó befektetési lehetőség van most Oroszországban

Portfolio
Nagyon sok jó befektetési lehetőséget lehet találni az orosz piacon, ennek oka, hogy számos olcsó beszállási lehetőség van. Az Aegon Alapkezelő szakemberei szerint az olaj- és gázszektor az egyértelmű felülteljesítő az országban, az ebben a szektorban működő cégek ugyanis nagyon jó költséghatékonysággal dolgoznak - hangzott el a rendezvényen.
Pálfi György, az Aegon Alapkezelő senior portfóliómenedzsere előadásában az orosz piac utóbbi 10 évére tért ki:
  • 2008, az alap indulása óta eltelt időszakot három részre lehet bontani: az első részben úgy teljesített az orosz piac, mint egy feltörekvő piac, majd 2014-2015-ben komoly lemaradásba került, de 2016-tól újra felívelő pályára került.
  • Az orosz gazdaság nagyon függ a nyersanyagáraktól, ez jól megmutatkozott a 2014-es orosz válságnál is. Az orosz rubel is jelentősen gyengült a dollárral szemben. Az orosz válságkezelés minden esetre jól sikerült, jelentős devizatartalékot építettek fel, ami még a külső adósság állományát is meghaladta.
  • A szigorú fiskális és monetáris politikának a befektetők örültek, de az orosz lakosság már kevésbé. A szakértő szerint a GDP növekedési ütem a jövőben talán nagyobb lehet, ha ennek a növekedésnek egy részét a lakosságnak is visszaadják.
  • Az orosz részvénypiacra áttérve kiemelte, hogy most nagyjából akkora piaci kapitalizáció szintjén, mint a Facebook egymaga. Az értékalapú részvények elkezdtek jól teljesíteni a növekedési részvényekhez képest (ez utóbbira példa például a Facebook is). Kitért arra is, hogy az orosz részvénypiac olcsónak tekinthető, a legjobban teljesítő szektor egyértelműen az olaj- és gázszektor volt az elmúlt egy évben.

Naffa Helena, az Aegon Alapkezelő részvényelemzője arról beszélt, milyen befektetési lehetőségeket lehet találni Oroszországban. Szerinte az orosz piac egy ciklus vége előtti szakaszban van. Idén érdemes olyan vállalatokra helyezni a hangsúlyt a befektetéseknél az orosz piacon, amelyek a belső fogyasztásra koncentrálnak - mondta. Az orosz olaj- és gázipari vállalatok költséghatékonysága nagyon jó, részben ez teszi őket ennyire jó befektetési célponttá.
GettyImages-200487905-002
Csaknem pormentes lesz az ALDI magyarországi logisztikai bázisa
STA_0781
STA_0480
putyin
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
nyugdíjas