Befektetés

Szinte eseménytelenül telt a nap a Wall Streeten

Portfolio
Alig mutatnak elmozdulást a vezető amerikai részvényindexek a szerdai kereskedés első felében. A befektetők a Fed esti kamatdöntésére vártak, de az sem hozta meg a tűzijátékot.

Azért a végére szebben néztek ki a papírok

A nap legvégére a Dow-komponensek is szebb képet mutattak, a UnitedHealth 2%-ot tudott javítani, de mögötte többen is egy százalék feletti pluszban zártak, a piros viszont jelentősen csökkent az ábrán.


A nap végére sem dőlt el az irány

Minimális erősödéssel zárták a napot a vezető amerikai indexek. A Dow Jones végül 0,15%-ot javított, az S&P 0,3 százalékos, a Nasdaq pedig 0,4 százalékos pluszban zárt. Vagyis a zárás előtt azért felébredtek a vevők a Fed üzeneteinek hallatán, a jegybank inkább a várva várt kamatvágások felé mozdult el.

Nem jött a Fed-hatás

Alig rezdültek a mutatók: Dow: +0,1% S&P-500: +0,12% Nasdaq: -0,05%

A Wall Street is a jegybankra vár

A szerdai kereskedés első felében a Dow Jones index 26 515 ponton állt mindössze 0,2%-kal a keddi záróértéke felett. A másik két fontos mutató is alig mozdult egyelőre, az S&P-500 gyakorlatilag stagnál, a technológiai szektort tömörítő Nasdaq pedig 0,2 százalék körüli mínuszban van.A Wall Street is a jegybankra vár

A minimális elmozdulás oka, hogy a befektetők már alig akarnak fontos döntéseket hozni az esti Fed-döntés előtt. A jegybank magyar idő szerint nyolc órakor teszi közzé döntését, majd fél órával később megszólal Jerome Powell elnök is. A piac elsősorban az előretekintő jelzésekre figyelhet, hiszen az elmúlt napokban felerősödtek a közelgő kamatcsökkentéssel kapcsolatos várakozások.

A mérsékelt elmozdulás mellett a Dow-komponensek is felemás elmozdulást mutatnak, a kis plusz elsősorban a UnitedHealth közel 2%-os erősödésének köszönhető, mögötte viszont nagy a lemaradás. Közben a negatív oldalon a Nike és a Dow gyengülése emelhető ki, a technológiai szektort pedig a Microsoft húzza lejjebb.A Wall Street is a jegybankra vár

Az olajárban egyelőre nem látszik jelentős elmozdulás az iráni feszültség ellenére sem, a WTI és a Brent is közel fél százalékkal lett olcsóbb tegnaphoz képest.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
kórház
Frankfurti tőzsde
koronvavirus
cimlap_kina_szel
forint mnb épület sötét magyar jegybank
Mark Rutte Sebastian Kurz
Magyar Telekom
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Esti szeminárium
Ne engedd, hogy az infláció megegye megtakarításod! Ismerd meg, a tőzsdei befektetés erejét.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
forint zuhanás euró árfolyam