Befektetés

Több mint 100 millió dollárt nyúlt le egy kriptopénzes piramisjáték

Portfolio
Eljárást kezdeményezett az amerikai származtatott piaci felügyelet (CFTC) a Control-Finance Limited állítólagos bitcoin-kereskedési vállalat és tulajdonosa, Benjamin Reynolds ellen - írja a Coindesk. Reynoldsék egy klasszikus piramisjátékot üzemeltettek, melyen keresztül több mint 100 millió dollárt nyúltak le.
A vád szerint Reynolds 22 852 bitcoint nyúlt le befektetőitől, a virtuális eszközök akkor körülbelül 147 millió dollárt értek. 1000 áldozatuk lehet, akiket egy úgynevezett "ajánlói program" keretein belül szerveztek be.

A Control-Finance lényegében klasszikus bitcoinos piramisjátékként működött: MLM-rendszeren keresztül szervezte az új befektetőket, a résztvevőknek pedig azt hazudta, hogy profi traderek kereskednek a pénzükkel, akik akár havi 45%-os hozamot is el tudnak érni. Valójában nem kereskedtek a tőkével, az új befektetők pénzéből fizették ki a régi befektetők hozamát, a beérkezett kriptó egy részét pedig Reynoldsék egyszerűen ellopták.

Ilyen kriptopénzes piramisjátékok Magyarországon is működtek, például a Yota, a OneCoin a Questra vagy az Invia World is azt hazudta ügyfeleinek, hogy kereskednek a pénzükkel vagy bányászatra fordítják, pedig egy klasszikus piramisjáték felépítésére használták őket. Az MLM-rendszer ezeknek is kulcsfontosságú részét képezte, gyakran "ajánlói programként" hivatkoztak rá, amitől azért nem kell félni, mert a "Tesla is ilyet használ." Csak a OneCoin körülbelül kétmilliárd dollárnyi kárt okozott világszerte:
Ökológiai gazdálkodás: Magyarország az uniós lista végén kullog
Nemzeti konzultációt tart Emmanuel Macron
Kincses Gyula
Az új ukrán elnök keményen visszaszólt Putyinnak
Vida József megvette a TV2-t
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
nyugdíj191203gettystock