Befektetés

Equilor: A hőmérők mellett a tőzsdék is felfele mentek a nyár elején

Győry Péter
Equilor Alapkezelő:

"A piacok el is felejtették a tavasz végével a gondokat. Továbbra sincs megállapodás a két nagyhatalom között, ám pozitív kimenetelre számítanak a piacok. Egyelőre nem történt hivatalos találkozó a Huawei eszközökre vonatkozó szankciók óta. Ugyanakkor a jegybankok a közleményeikben továbbra is kiemelik a kereskedelmi háborút, mint lefelé mutató kockázati tényezőt. Ezt tetőzi a közel-keleti konfliktus. Trump kiadta, majd vissza is vonta a légicsapásokra vonatkozó utasítást. Ezek csak növelték az amúgy is érzékeny területről eredő geopolitikai kockázatokat.

Equilor: A hőmérők mellett a tőzsdék is felfele mentek a nyár elején
Theresa May utódjai közül egyelőre a Brexit egyik elindítója, Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek. A június 20-i ötödik, utolsó frakciószavazási fordulója után rajta kívül még Jeremy Hunt - a jelenlegi külügyminiszter - van versenyben a miniszterelnöki posztért. Júniusban az egyik fontos esemény a Fed kamatdöntő ülése volt, melyen nem változtattak a kamatszinten Donald Trump Twitteren közölt előzetes javaslata ellenére. A piaci szereplők idénre nagy valószínűségekkel várnak kamatvágást, ezt a friss Dot Plot ábra is megerősítheti, ha az inflációs várakozások szempontjából tekintünk rá. Ugyanis ezen értékek lentebb kerültek már az idei évre vonatkozóan is (1,8 százalék helyett 1,5 százalékra), viszont a növekedési prognózisok maradtak, illetve a jövő évi GDP változást pedig emelték. Az adatok és a döntéshozók véleménye is megoszló az amerikai gazdaság állapotáról.

Véleményünk szerint a többek által reálisnak tartott két idei kamatvágás nem indokolt, egy kamatvágást elképzelhetőnek tartunk, de nem a nyári, hanem inkább az őszi vagy téli periódusban. A kötvényekben ennek a lehetőségét szerintünk túlárazhatták. Az amerikai tízéves államkötvények hozama járt 2% alatt is, a hasonló német papír pedig rekordalacsony hozamot állított be az elmúlt pár hétben. Ezt kihasználva enyhén lentebb veszük a nemzetközi és a hazai kötvényarányt.

A májusi súlycsökkentésünk üteme korai volt, az amerikai jegybank galamb hangvétele megtámasztotta ismét a piacokat és ismét a csúcsok közelébe emelkedtek. Ennek a lendületnek a hosszú távú fennmaradásának esélyét a jelenlegi kockázatok véleményünk szerint beárnyékolják. A portfolió részvénykitettségét továbbra is alacsony szinteken tartjuk. A részvénypiaci kitettségét a portfoliónak a fejlődő piacon emelnénk csak meg - elsősorban görög és török eszközökkel - melyeknek egy további gyenge dollár kedvező lehet.

Megállt az esés az olajárban, melyet nyári utazási szezonon felül az Iráni helyzet is katalizált. A fekete arany mellett a valódinak az árfolyama is feljebb került. A nyersanyagkitettséget enyhén növelnénk, elsősorban az olaj arányát a kategórián belül. A portfolióban az alternatív befektetési formák közül az ingatlan és a Hedge fund/abszolút hozam arányait továbbra is változatlanul hagyjuk."

Equilor: A hőmérők mellett a tőzsdék is felfele mentek a nyár elején
Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
facebook libra szablyozás
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
lemairegetty
barabasialbertlaszlocimlapkep-20181130
elektromosroller
Brexit london tuntetes1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
wall street_shutterstock