Befektetés

Szenvedélyes műgyűjtő a világ második leggazdagabb embere

Portfolio
A napokban röppent fel a hír, hogy Bill Gates, amerikai üzletember, a Microsoft egyik alapítója, már nem a világ második leggazdagabb embere. Az előkelő pozícióból a (szintén impozáns) harmadik helyre egy francia mágnás, a luxustermékeket gyártó LMVH-t vezető Bernard Arnault szorította. A francia üzletember vagyonát 107,6 milliárd dollárra becsülték, kb. 200 millió dollárral többre, mint Gates-ét. (A Bloomberg július 17-i adatai szerint.) Az első helyen továbbra is Jeff Bezos, az Amazon alapítója áll, még a válását követően is, amely után volt felesége, McKenzie Bezos a világ negyedik leggazdagabb nője lett.


Szenvedélyes műgyűjtő a világ második leggazdagabb embere
Bernard Arnault (kép forrása: Widewalls, fotó: Martin Argyroglo)
Az Arnault által vezetett LMVH tulajdonában olyan márkák vannak, mint a Louis Vuitton, a Christian Dior, a Ginvechy és a Dom Perignon. A francia üzletemberről lehet tudni, hogy szenvedélyes műgyűjtő. Érdeklődésének középpontjában olyan nevek állnak, mint Pablo Picasso, Damien Hirst, Jean-Michael Basquiat és Andy Warhol. Több művészt is felkért az LMVH-márkákkal való együttműködésre, Richard Prince, Takashi Murakami és Jeff Koons táskákat tervezett a Louis Vuittonnak, illetve utóbbi még a Dom Perignonnal is együttműködött, különleges csomagolást álmodva meg az italnak.

Szenvedélyes műgyűjtő a világ második leggazdagabb embere
Fondation Louis Vuitton (kép forrása: World Art Foundations)
2014-ben Arnault megnyitotta a Fondation Louis Vuittont a nyugat-párizsi Bois de Boulogne-ban. Az intézmény épületét a sztárépítész Frank Gehry tervezte, az ő munkája többek között a titánötvözettel bevont bilbaói Guggenheim Múzeum épülete is. A Fondation Louis Vuittonban Arnault gyűjteményéből vannak kiállítások, illetve több gyűjtőóriástól és a világ nagy múzeumaiból is érkeznek műtárgyak. Az Artnews leírja, hogy Arnault úgy emlékszik, első műtárgyvásárlása egy Monet-festmény volt az 1980-as évek elején, ami nemcsak jó kép volt, hanem egy jó befektetés is. A gyűjtemény nagyobb részét a háború utáni és kortárs művek teszik ki.

Forrás: Artsy
Szerző: műtárgy.com
facebook pay
Puskás Aréna
K_EPA20191106140
Szél
GettyImages-1038084008
DMOHA20190901009
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
facebook pay