Befektetés

Szenvedélyes műgyűjtő a világ második leggazdagabb embere

Portfolio
A napokban röppent fel a hír, hogy Bill Gates, amerikai üzletember, a Microsoft egyik alapítója, már nem a világ második leggazdagabb embere. Az előkelő pozícióból a (szintén impozáns) harmadik helyre egy francia mágnás, a luxustermékeket gyártó LMVH-t vezető Bernard Arnault szorította. A francia üzletember vagyonát 107,6 milliárd dollárra becsülték, kb. 200 millió dollárral többre, mint Gates-ét. (A Bloomberg július 17-i adatai szerint.) Az első helyen továbbra is Jeff Bezos, az Amazon alapítója áll, még a válását követően is, amely után volt felesége, McKenzie Bezos a világ negyedik leggazdagabb nője lett.


Szenvedélyes műgyűjtő a világ második leggazdagabb embere
Bernard Arnault (kép forrása: Widewalls, fotó: Martin Argyroglo)
Az Arnault által vezetett LMVH tulajdonában olyan márkák vannak, mint a Louis Vuitton, a Christian Dior, a Ginvechy és a Dom Perignon. A francia üzletemberről lehet tudni, hogy szenvedélyes műgyűjtő. Érdeklődésének középpontjában olyan nevek állnak, mint Pablo Picasso, Damien Hirst, Jean-Michael Basquiat és Andy Warhol. Több művészt is felkért az LMVH-márkákkal való együttműködésre, Richard Prince, Takashi Murakami és Jeff Koons táskákat tervezett a Louis Vuittonnak, illetve utóbbi még a Dom Perignonnal is együttműködött, különleges csomagolást álmodva meg az italnak.

Szenvedélyes műgyűjtő a világ második leggazdagabb embere
Fondation Louis Vuitton (kép forrása: World Art Foundations)
2014-ben Arnault megnyitotta a Fondation Louis Vuittont a nyugat-párizsi Bois de Boulogne-ban. Az intézmény épületét a sztárépítész Frank Gehry tervezte, az ő munkája többek között a titánötvözettel bevont bilbaói Guggenheim Múzeum épülete is. A Fondation Louis Vuittonban Arnault gyűjteményéből vannak kiállítások, illetve több gyűjtőóriástól és a világ nagy múzeumaiból is érkeznek műtárgyak. Az Artnews leírja, hogy Arnault úgy emlékszik, első műtárgyvásárlása egy Monet-festmény volt az 1980-as évek elején, ami nemcsak jó kép volt, hanem egy jó befektetés is. A gyűjtemény nagyobb részét a háború utáni és kortárs művek teszik ki.

Forrás: Artsy
Szerző: műtárgy.com
Boris Johnson
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika wall street tőzsde