Befektetés

Equilor: A nyári uborkaszezonban a tőzsdék alattomosan felkúsztak az új csúcsokra

Győry Péter
Equilor Alapkezelő:

"A vezető amerikai indexek a félév lezárása után új mindenkori rekordmagasságokat állítottak be. Ennek egyik katalizátora a G20-as csúcstalálkozón történt enyhülés a két nagyhatalom között. Trump felfüggesztette a kilátásban lévő további 300 milliárd dollárnyi kínai importtermékre kivetendő vámot. Ezen felül a Huawei elleni szankciók tekintetében is az enyhítésről állapodtak meg, cserébe Kína agrártermékek vásárlására tett ígéretet. Ezeket követően ismét elindultak az egyeztetések.

Equilor: A nyári uborkaszezonban a tőzsdék alattomosan felkúsztak az új csúcsokra
Júliusban kiderült, hogy Boris Johnson követi Theresa May-t a miniszterelnöki poszton. A politikusról közismert, hogy Brexit támogató és akár a "no-deal" szcenáriót sem kerüli el, ha arra terelődik a folyamat. Vélhetően kemény tárgyalások lesznek az ősz beköszöntével. A szigetországi deviza egyelőre folytatta a gyengülő pályáját.

A második negyedéves előzetes amerikai GDP a vártnál kedvezőbben alakult, ám ezt nagyrészt a fogyasztói kiadások hajtották. Ez egyelőre csökkentheti a kamatvágási spekulációkat. Jelenleg minden feltétel kedvező amerikában a fogyasztók számára. A részvényindexeket ezen történések támogatták még a további emelkedésben. A piaci szereplők nagy valószínűséggel áraznak egy kamatvágást a július végi Fed ülésre. Az amerikai és német kötvényhozamok valamelyest visszajöttek a hó eleji mélypontjukról így visszavesszük a korábban levett súlyt és enyhén megemeljük a portfólióban a nemzetközi kötvények arányát.

A kedvező adatok ellenére a részvények tekintetében vegyes képet látunk. A tengerentúli piacok továbbra is erősek, ám ennek ellenére Nyugat-Európa nem tudott jelentősen hozzájuk emelkedni az év elejéhez képest. A régiós és a hazai piacok is vegyes képet mutatnak. Az erősödő dollár visszafogja egyelőre a fejlődő piaci részvényeket. A várnál alacsonyabb kamatvágás eredményezhet egy profitrealizálási hullám kiváltását is a jelenlegi szintekről, ugyanakkor a már lassan több, mint egy éve tartó kereskedelmi háború lezárása egy gazdasági stimulus lehet. Egyelőre a jelenlegi arányokon a részvénykitettségét tekintve a portfoliónak nem változtatunk.

Az iráni konfliktus továbbra is fennáll, jelenleg brit katonai hajók kísérik a szoroson átkelő tankereket. Az erősebb dollár ellenére az arany nem esett jelentősen vissza, ez utalhat arra, hogy kezdik felhalmozni a befektetők a menedékeszközt és megveszik a kisebb korrekciókat. Az előző hónapban megnövelt nyersanyagkitettségen nem módosítunk. A portfolióban az alternatív befektetési formák közül az ingatlan és a Hedge fund/abszolút hozam arányait továbbra is változatlanul hagyjuk."

Equilor: A nyári uborkaszezonban a tőzsdék alattomosan felkúsztak az új csúcsokra
Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bróker marcsi_mti