Brutális bírságot osztottak ki a nyugdíjasokat átverő biztosítónak
Befektetés

Brutális bírságot osztottak ki a nyugdíjasokat átverő biztosítónak

MTI
Csaknem 100 millió forint kompenzációt fizet biztosításai több száz kedvezményezettjének a 4Life Direct és biztosító-partnerei a Gazdasági Versenyhivatal eljárás nyomán. Az ügy előzményeiről itt írtunk .
A 4Life Direct Kft., a Red Sands Life Assurance Company (Europe) Limited és a Red Sands Insurance Company (Europe) Limited kötelezettséget vállalt arra, hogy kompenzálja ügyfeleit, továbbá olyan programot vezet be, amely biztosítja, hogy jövőbeni kereskedelmi kommunikációjuk megfeleljen a fogyasztóvédelmi előírásoknak.

A GVH versenyfelügyeleti eljárásában azt vizsgálta a három vállalkozás fogyasztói tájékoztatásaival kapcsolatban, hogy az időskori biztonság és a kórházi biztonság termék esetében a fogyasztók megfelelő tájékoztatást kaptak-e arról, előzetes egészségi állapotuk mennyire befolyásolja a biztosító teljesítését. Emellett a hivatal azt is átnézte, milyen feltételek mellett fizetik ki a biztosítottaknak a teljes biztosítási összeget.

A cégek kötelezettséget vállaltak a kompenzáció kifizetésére, és megfelelési programjukban képzést szerveznek munkavállalóik részére, illetve belső útmutatót készítenek a fogyasztóvédelmi szempontok érvényesülésének biztosítása érdekében. Az érintett fogyasztók tájékoztatást kapnak a cégektől, a vállalkozásoknak 180 nap alatt kell a kifizetéseket teljesíteni.

A GVH egyúttal megállapította, hogy az időskori biztonság kockázati életbiztosítás reklámozása nem volt jogsértő az indexálással összefüggő információkat tekintve. A kötelezettségvállalás teljesülését a GVH utóvizsgálat keretében ellenőrzi majd.

A GVH korábban, 2016. januárjában összesen 99 millió forint bírságot szabott ki a 4Life Direct Kft. és a Red Sands Life Assurance Company (Europe) Limited cégekre, mert jogsértő, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak az időskori biztonság életbiztosítás népszerűsítésekor.
Este jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ
Visszatérne a Boeing 737 Max, aggódnak a repülővel utazók
Megkezdi Európa meghódítását a kínai Alibaba
Hatvanezer autót kell visszahívnia a Mercedesnek
Nagy változás jön a Mátrai Erőmű vezetésében
FrankfurtTőzsde
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Este jön a vihar! Másodfokú riasztásokat adott ki az OMSZ