Befektetés

2 milliárd dollárral indul a giga hedge fund

Portfolio
2 milliárd dollárnyi befektetői vagyont gyűjtött össze két volt citadeles kereskedő, Michael Rockefeller és Karl Kroeker új hedge fundja indulás előtt - számol be a Bloomerg. Idén ez lesz eddig a legnagyobb kezdőtőkével induló hedge fund az Egyesült Államokban.
A Woodline Partners néven induló alap jövő csütörtökön indul. A hírügynökség forrásai szerint lehet, hogy még több befektetői tőkét is sikerült volna gyűjteniük, de a vagyonkezelő 2 milliárd dollárnál felfüggesztette a vagyonbevonást.

Az alap központja San Franciscóban lesz és "piacsemleges" befektetési stratégiát követ majd, vagyis egyszerre longol és shortol majd különböző részvényeket. Elsősorban egészségügyi vállalatok és techcégek papírjait tartják majd a portfóliójukban.

A magas díjak és a viszonylag alacsony átlagos teljesítmények miatt egyébként alább hagyott a hedge fundok iránt való befektetői lelkesedés, ezért jóval kevesebb alap is indul el, mint korábban: idén eddig a Hedge Fund Research Inc. szerint csak 136 új alap indult. A befektetők eddig idén 45 milliárd dollárt vontak ki a befektetési alapokból.
NEW YORK, USA - APRIL 23: Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto speaks during an exclusive interview on April 23, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
_M7B1699
E.ON
KPMG
Musk
Frankfurt Stock Exchange
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
wall street tőzsde_getty