Befektetés

Hatalmas fordulat Amerikában, elolvadt a komoly mínusz

Portfolio
Főleg a gazdasági növekedéssel kapcsolatos félelmek mozgatják a hangulatot a Wall Streeten szerdán. A kereskedés első felében több mint 500 pontos zuhanásban is volt a Dow, majd onnan kezdett visszakapaszkodni. A kereskedés második felére szinte teljesen le is dolgozták hátrányukat az indexek.

Nem enyhült a Disney szenvedése

A blue chipek közül egész nap a Disney papírjait büntették a befektetők, végül a záráskor is 5%-os esésben volt az árfolyam. A többi részvény viszont felemás teljesítményt mutatott, volt már példa egy százalék feletti erősödésre is.


Rég láttunk ekkora fordulatot

A nap elején még úgy tűnt, hogy ma is vérengzés lesz az amerikai tőzsdéken, azonban szép lassan ledolgozta hátrányát a Wall Street. Végül a Dow mindössze 0,1 százalékos, 23 pontos gyengüléssel zárt.


Az S&P-500 és a Nasdaq pedig teljesen ledolgozták korábbi esésüket, előbbi 0,1 százalékos, utóbbi pedig fél százalékos pluszban zárta a kereskedést.

Majdnem eltűnt a kezdeti esés

A Dow Jones már csak fél százalékos, 140 pontos mínuszban van, vagyis tovább javult a hangulat. Közben az S&P-500 0,3 százalékos mínuszban áll, a Nasdaq pedig vár 0,15%-kal keddi értéke felett van. Ezzel együtt néhány blue chip továbbra is szenved, mint a Disney vagy a JP Morgan, inkább a nulla körüli teljesítmények billentek felfelé.


Fokozatosan javul a hangulat

A Dow Jones még így is 200 pont körüli esésben van, de ez a 0,8%-os gyengülés már jelentős visszakapaszkodást jelent a nap első feléhez képest. Az S&P-500 most 0,6%-os, a Nasdaq pedig 0,3%-os esést mutat keddhez képest.

Zuhanásból jött vissza Amerika, ütik az olajat

A szerdai kereskedés második felében a Dow Jones index 360 pontos, 1,4%-os esésben volt. Ezzel már kicsit szépített a nyitást követő 550 pontos zuhanáshoz képest. A többi vezető indexnél sem jobb a hangulat, az S&P-500 1,1 százalékkal gyengült a keddi záróértékhez képest, míg a Nasdaq eddig megúszta fél százalékos mínusszal.Zuhanásból jött vissza Amerika, ütik az olajat

A vezető részvények között elvétve találunk csak pozitív teljesítményt, a Disney viszont már 5 százalékos esésben van. A jelek szerint az sem menti meg a filmstúdiót, hogy bejelentették: újraforgatják a Reszkessetek betörők! című karácsonyi klasszikust. Gyengén szerepel egyelőre a pénzügyi szektor is, a JP Morgan mellett a Goldmannak is gyenge napja van eddig.Zuhanásból jött vissza Amerika, ütik az olajat

A negatív hangulat elsősorban a növekedési kilátások romlásának köszönhető, az elmúlt napokban az amerikai-kínai kereskedelmi háború újabb csatározásai rontották a befektetők kedvét. Ennek köszönhetően az olaj esése is beindult, a WTI már 5 százalékos mínuszban van, mivel attól tartanak a befektetők, hogy a gyengébb növekedés visszaveti a nyersanyag iránti keresletet.Zuhanásból jött vissza Amerika, ütik az olajat
kinai elnok
BFALU20191201033
valgyimir putyin
nyelvvizsga tamogatas emmi
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika wall street index tőzsde