Befektetés

Nagy tőzsdei zuhanást hozhatnak a számítógépvezérelt alapok - Ez történt hétfőn is

Portfolio
Az elemzők szerint az amerikai tőzsdéken tapasztalt eladási hullámhoz nagyban hozzájárultak azok a számítógép-vezérelt befektetési stratégiák is, amelyek piaci turbulenciák idején automatikus részvényeladásba kezdenek. Olyan időkben pedig, amikor a világgazdasági növekedés lassul, az USA és Kína közötti feszültségek pedig újból felélednek, különösen veszélyes lehet részvényeladási hullámot generálni - írja a Financial Times.
Az ún. volatilitást menedzselő alapok, amelyek összesen mintegy 400 milliárd dollárnyi vagyont kezelnek, a tavaly év végi piaci esés után idén jelentősebb pakettet vásároltak be a részvényekből, de az újbóli piaci turbulenciák miatt nagyjából 50 milliárd dollárnyi részvényt adtak el a napokban a Wells Fargo becslése szerint.

Ezek az alapok nevükből fakadóan is igen érzékenyen reagálnak a volatilitásra, így ha ilyen turbulenciák vannak a piacon, akkor kevésbé kockázatos eszközök felé veszik az irányt, emiatt váltak meg több tízmilliárd dollárnyi részvénytől is a napokban.

Piaci elemzők szerint a szisztematikus, kvantitatív eladásokat bizonyítja a héten az ETF-ek nagy aránya a kereskedési volumenen belül (hétfőn ez 37%-ot tett ki, miközben más, átlagos napon ez 28%), miután a számítógép-vezérelt, automatizált alapok egyik kedvelt befektetési eszköze a részvénykitettség növelésére az ETF.
orban viktor uj kozep-europa
élelmiszer étel getty
67-es gyors ut
dpd csarnokepulet market epito
recept kivaltas patika
vodafone birsag gazdasagi versenyhivatal
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Webp