Nagyot bukott a magyar sztáralap a tőzsdei esésben
Befektetés

Nagyot bukott a magyar sztáralap a tőzsdei esésben

Portfolio
A legnagyobb vagyont kezelő hazai abszolút hozamú alapok is megérezték az elmúlt napok nagyobb tőzsdei eséseit, főleg a Citadella, amely idén eddig közel 10%-os mínusznál jár, csak augusztusban eddig több mint 10%-ot esett. Van azért olyan alap is, amely jól tudott kijönni a tőzsdei felfordulásból: a Platina Pí például csak augusztusban közel 4%-os hozamot csinált a befektetőinek.
Az elmúlt napokban a világ vezető tőzsdéi rövidebb kivételektől eltekintve esnek, a hét elején Argentína borzolta fel a kedélyeket, azóta pedig azt figyeli a világ, hogyan mennek egyre lejjebb és lejjebb a kötvénypiaci hozamok, miután a befektetők ilyen turbulens időszakban inkább a kötvényekhez hasonló biztonságosabb befektetésekben keresnek menedéket.

Az elmúlt napok tőzsdei és kötvénypiaci mozgásai a hazai legnagyobb abszolút hozamú alapok árfolyamát sem hagyta érintetlenül, különösen a Zsiday Viktor kezelte Citadelláét nem, amelynek idei eddigi hozama közel mínusz 10%, csak augusztusban több mint 10%-ot esett az alap árfolyama.

Az alapról nemrégen írtuk, hogy ez volt eddig az egyetlen olyan alap a legnagyobbak között, amely múltbéli 5 éves átlagos hozamával verni tudta a szuperállampapír által ígért jövőbeni 4,95%-os hozamot.Nagyot bukott a magyar sztáralap a tőzsdei esésben
Hogy pontosan milyen típusú és irányú befektetések vannak a portfólióban, nem tudjuk, de az biztos, hogy az utóbbi napok tőkepiaci iránya nem tett jót a teljesítménynek. A múlt havi portfóliójelentés szerint az alap egy nagyobb magyar államkötvény pozíció mellett mintegy 13%-ban tartott külföldi kibocsátású állampapírokat, több mint 14%-ban pedig külföldi kibocsátású részvényeket.

A Citadellán kívül több alap is megérezte az augusztusi tőzsdei lejtmenetet, de a Platina Pí például profitálni tudott a piaci eseményekből, miután az alap csak augusztusban közel 4%-os hozamot csinált. Az idei eddigi hozamokat tekintve egyébként a Citadellán kívül a vizsgált alapok többsége pozitív hozamnál jár, kiemelkedik közülük is a Supra közel 13%-ával. Egyéves időtávon az OTP EMDA áll a legjobban 8,8%-kal, nem sokkal mögötte jön a Platina Pí A sorozata 6,5%-kal, majd az OTP Supra 6%-kal.

Nagyot bukott a magyar sztáralap a tőzsdei esésben
Boris Johnson Brexit igeret beszed1500
facebook libra szablyozás
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
lemairegetty
barabasialbertlaszlocimlapkep-20181130
elektromosroller
Brexit london tuntetes1500
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
wall street_shutterstock