Nagyot bukott a magyar sztáralap a tőzsdei esésben
Befektetés

Nagyot bukott a magyar sztáralap a tőzsdei esésben

Portfolio
A legnagyobb vagyont kezelő hazai abszolút hozamú alapok is megérezték az elmúlt napok nagyobb tőzsdei eséseit, főleg a Citadella, amely idén eddig közel 10%-os mínusznál jár, csak augusztusban eddig több mint 10%-ot esett. Van azért olyan alap is, amely jól tudott kijönni a tőzsdei felfordulásból: a Platina Pí például csak augusztusban közel 4%-os hozamot csinált a befektetőinek.
Az elmúlt napokban a világ vezető tőzsdéi rövidebb kivételektől eltekintve esnek, a hét elején Argentína borzolta fel a kedélyeket, azóta pedig azt figyeli a világ, hogyan mennek egyre lejjebb és lejjebb a kötvénypiaci hozamok, miután a befektetők ilyen turbulens időszakban inkább a kötvényekhez hasonló biztonságosabb befektetésekben keresnek menedéket.

Az elmúlt napok tőzsdei és kötvénypiaci mozgásai a hazai legnagyobb abszolút hozamú alapok árfolyamát sem hagyta érintetlenül, különösen a Zsiday Viktor kezelte Citadelláét nem, amelynek idei eddigi hozama közel mínusz 10%, csak augusztusban több mint 10%-ot esett az alap árfolyama.

Az alapról nemrégen írtuk, hogy ez volt eddig az egyetlen olyan alap a legnagyobbak között, amely múltbéli 5 éves átlagos hozamával verni tudta a szuperállampapír által ígért jövőbeni 4,95%-os hozamot.Nagyot bukott a magyar sztáralap a tőzsdei esésben
Hogy pontosan milyen típusú és irányú befektetések vannak a portfólióban, nem tudjuk, de az biztos, hogy az utóbbi napok tőkepiaci iránya nem tett jót a teljesítménynek. A múlt havi portfóliójelentés szerint az alap egy nagyobb magyar államkötvény pozíció mellett mintegy 13%-ban tartott külföldi kibocsátású állampapírokat, több mint 14%-ban pedig külföldi kibocsátású részvényeket.

A Citadellán kívül több alap is megérezte az augusztusi tőzsdei lejtmenetet, de a Platina Pí például profitálni tudott a piaci eseményekből, miután az alap csak augusztusban közel 4%-os hozamot csinált. Az idei eddigi hozamokat tekintve egyébként a Citadellán kívül a vizsgált alapok többsége pozitív hozamnál jár, kiemelkedik közülük is a Supra közel 13%-ával. Egyéves időtávon az OTP EMDA áll a legjobban 8,8%-kal, nem sokkal mögötte jön a Platina Pí A sorozata 6,5%-kal, majd az OTP Supra 6%-kal.

Nagyot bukott a magyar sztáralap a tőzsdei esésben
Tobias Adrian - IMF
GettyImages-502905714
Pillar_irodaház
GettyImages-500406320
GettyImages-1181803301
D_MTZ20191209005
NYSE, trader, broker, válság
Frankfurti Tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
NYSE, trader, broker, válság