Befektetés

Menekülés a piacokról: 10 éve halmozták utoljára így ezt a befektetést

Portfolio
2009 októbere óta most van a legmagasabb szinten az amerikai pénzpiaci alapokban kezelt vagyon, a befektetők a kereskedelmi feszültségek a világgazdaság romló növekedési kilátásai miatt egyre inkább az alacsony kockázatú, likvidebb eszközökben keresnek menedéket - írja az iMoneyNet adataira hivatkozva a Reuters.
Az augusztussal 20-szal záruló egy hétben az amerikai pénzpiaci alapok eszközállománya több mint 17 milliárd dollárral nőtt, ezzel együtt már 3328 milliárd dollárt kezelnek, ami pedig a legmagasabb kezelt vagyonszint 2009 októbere óta - derül ki az iMoneyNet adataiból.

Tavaly év vége óta a pénzpiaci alapok vagyona 357 milliárd dollárral nőtt, ebben elsősorban a növekedési és geopolitikai kockázatok játszanak szerepet, ugyanakkor az utóbbi időszak kötvénypiaci hozamesésével sok pénzpiaci alap már magasabb hozamot kínál, mint sok más amerikai államkötvény.

Az adatok szerint az adóköteles (és magasabb potenciális hozamot biztosító) pénzpiaci alapok vagyona a vizsgált héten 17,4 milliárd dollárral nőtt,míg az adómentes (és ezáltal csak korlátozott befektetési körrel bíró) pénzpiaci alapokból 262 millió dollár távozott.
Stock exchange
NEW YORK, USA - APRIL 23: Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto speaks during an exclusive interview on April 23, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
_M7B1699
E.ON
KPMG
Musk
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
wall street tőzsde_getty