6 millió forintnyi állampapírt tartanak egy átlagos kincstári számlán
Befektetés

6 millió forintnyi állampapírt tartanak egy átlagos kincstári számlán

Portfolio
Jelentősen nőtt az ügyfélszámlák száma és a kezelt vagyon is a Kincstárnál az első hat hónapban, a lakossági ügyfelek már több mint 1301 milliárd forintot tartanak kincstári számlákon - derült ki a friss féléves adatokból. Június végén egy kincstári átlagos számlán 5,6 millió forintnyi megtakarítás volt, és kiderült az is, hogy július végéig a Kincstár értékesítette a szuperállampapír 25%-át.
Az év első hat hónapjában jelentősen nőtt az ügyfélszámlák száma és azokon elhelyezett megtakarítások összege is a Kincstárnál a szervezet friss tájékoztatása szerint. Az állománnyal rendelkező ügyfélszámlák száma közel 15 %-kal 298 ezerre nőtt, az elektronikus csatornákhoz tartozó jogosultságok száma pedig 19,2 %-kal 131 ezerre bővülttavaly december végéhez viszonyítva.

A Kincstárnál lévő állampapír-állomány június végén 1672 milliárd forint volt, ezen belül a lakosságé 1301 milliárd forint, amely az előző év végéhez képes 21,7 %-os növekedést jelent.

Ha rávetítjük a teljes kincstári állományra az ügyfélszámlák számát, akkor megkapjuk, hogy egy átlagos ügyfélszámlán 5,6 millió forintnyi megtakarítás van a Kincstárnál.

A féléves kimutatás külön kitér arra is, hogy az állománybővülés tavaly decemberhez képest főként az inflációkövető állampapír és a MÁP+-nak köszönhető. A Prémium Magyar Állampapír állománya fél év alatt több mint 12%-kal nőtt, ezzel megközelítve a 678 milliárd forintos állományt. A MÁP+-ból pedig június végéig 187 milliárd forintot értékesítettek, júliusban pedig további 164 milliárdot.

Mindez azt jelenti, hogy a júliusig értékesített szuperállampapír állomány mintegy negyedét a Magyar Államkincstáron keresztül vette meg a lakosság.6 millió forintnyi állampapírt tartanak egy átlagos kincstári számlán
A fentieken túl a Babakötvény-állomány 6 hónap alatt 21 %-ot emelkedett, jelenleg 66,6 milliárd forint található ebben az állampapír-állományban. Ehhez kötődik az is, hogy a Start-szerződések száma a tavaly év végi 169 ezerről június végére 186 ezerre emelkedett.

6 millió forintnyi állampapírt tartanak egy átlagos kincstári számlán
Címlapkép: MTI/Bizományosi, Róka László
ferrari_getty_editorial
thyssenkrupp acél_getty_stock
iphone
GettyImages-1071775348
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika wall street tőzsde