6 millió forintnyi állampapírt tartanak egy átlagos kincstári számlán
Befektetés

6 millió forintnyi állampapírt tartanak egy átlagos kincstári számlán

Portfolio
Jelentősen nőtt az ügyfélszámlák száma és a kezelt vagyon is a Kincstárnál az első hat hónapban, a lakossági ügyfelek már több mint 1301 milliárd forintot tartanak kincstári számlákon - derült ki a friss féléves adatokból. Június végén egy kincstári átlagos számlán 5,6 millió forintnyi megtakarítás volt, és kiderült az is, hogy július végéig a Kincstár értékesítette a szuperállampapír 25%-át.
Az év első hat hónapjában jelentősen nőtt az ügyfélszámlák száma és azokon elhelyezett megtakarítások összege is a Kincstárnál a szervezet friss tájékoztatása szerint. Az állománnyal rendelkező ügyfélszámlák száma közel 15 %-kal 298 ezerre nőtt, az elektronikus csatornákhoz tartozó jogosultságok száma pedig 19,2 %-kal 131 ezerre bővülttavaly december végéhez viszonyítva.

A Kincstárnál lévő állampapír-állomány június végén 1672 milliárd forint volt, ezen belül a lakosságé 1301 milliárd forint, amely az előző év végéhez képes 21,7 %-os növekedést jelent.

Ha rávetítjük a teljes kincstári állományra az ügyfélszámlák számát, akkor megkapjuk, hogy egy átlagos ügyfélszámlán 5,6 millió forintnyi megtakarítás van a Kincstárnál.

A féléves kimutatás külön kitér arra is, hogy az állománybővülés tavaly decemberhez képest főként az inflációkövető állampapír és a MÁP+-nak köszönhető. A Prémium Magyar Állampapír állománya fél év alatt több mint 12%-kal nőtt, ezzel megközelítve a 678 milliárd forintos állományt. A MÁP+-ból pedig június végéig 187 milliárd forintot értékesítettek, júliusban pedig további 164 milliárdot.

Mindez azt jelenti, hogy a júliusig értékesített szuperállampapír állomány mintegy negyedét a Magyar Államkincstáron keresztül vette meg a lakosság.6 millió forintnyi állampapírt tartanak egy átlagos kincstári számlán
A fentieken túl a Babakötvény-állomány 6 hónap alatt 21 %-ot emelkedett, jelenleg 66,6 milliárd forint található ebben az állampapír-állományban. Ehhez kötődik az is, hogy a Start-szerződések száma a tavaly év végi 169 ezerről június végére 186 ezerre emelkedett.

6 millió forintnyi állampapírt tartanak egy átlagos kincstári számlán
Címlapkép: MTI/Bizományosi, Róka László
WASHINGTON, DC - JULY 31: Federal Reserve Board Chairman Jerome Powell speaks  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
18 September 2019, France (France), Strassburg: Jean-Claude Juncker (l-r), President of the European Commission, and Michel Barnier, chief Brexit-negotiator of the EU.
Frankfurt Stock Exchange
Üzlet

Nagyot emelkedett a Mol

Kivétel nélkül erősödéssel zárták a szerdai kereskedést a hazai blue chipek.

BMW
Interspar hipermarket
török jegybank, getty
LAS VEGAS, NV - APRIL 28:  Chairman and President of the Trump Organization Donald Trump yells 'you're fired'
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
shutterstock_1254532384_arany