Előfizetői tartalom

Sorra dőlnek a rekordok: menekülnek a tőkepiacokról a befektetők

Portfolio
Tízéves csúcson van az amerikai pénzpiaci alapok vagyona, a befektetők egyáltalán nem örülnek a globális gazdasági lassulás és az USA és Kína között húzódó kereskedelmi feszültségek miatt, pénzüket inkább a kisebb kockázatú befektetésekbe teszik .Mostanra gyakorlatilag már hetente dőlnek meg a korábbi rekordok– írja a friss adatokra hivatkozva a Reuters.

A szeptember 3-mal végződő egy hétben a pénzpiaci alapokban kezelt vagyon közel 15 milliárd dollárral 3331 milliárd dollárra nőtt a Money Fund Report adatai szerint. Ezzel idén eddig már mintegy 360 milliárd dolláráramlott a kategóriába. Az adatok szerint az adóköteles (és magasabb potenciális hozamot biztosító) pénzpiaci alapok vagyona a vizsgált héten közel 15 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés