Befektetés

Hiányzik a munkaerő, nem indult el a Hankook üzemének bővítése

Portfolio
A tervek szerint tovább bővítette volna rácalmási üzemét a Hankook, a beruházás azonban nem indult el, a Világgazdaság úgy tudja, a hazai munkaerőpiaci helyzet miatt.

Rácalmáson bővítené üzemét a Hankook, a legújabb beruházásnak tavaly kellett volna megkezdődnie, a projekt állítólag a munkaerőhiány miatt áll. A beruházást tavaly tavasszal jelentették be, akkor azt közölte a vállalat, hogy a közel 89 milliárd forintba kerülő bővítés már 2018-ban elkezdődik, a kivitelezés 2020 nyár közepén fejeződhet be.

A beruházás azonban nem kezdődött el, a tervezés díjait még kifizették, a munkálatok előkészületei viszont már nem történtek meg. A Világgazdaság úgy tudja, hogy a hazai munkaerőpiaci helyzet miatt nem indult el a bővítés: bár a körülbelül 3200 főt foglalkoztató Hankook nem küzd humánerőforrás-gondokkal, az új egység működése kapcsán a dél-koreai tulajdonosok nem látják biztosítottnak a szükséges munkaerőt.

Bár a beruházás még nem indult el, a projekt nem került le a napirendről, a megvalósításnak viszont nincs konkrét dátuma.

A beruházás célja az volt, hogy a teherautó- és buszabroncsokat ne a Távol-Keletről kelljen Európába szállítani, hanem ennek a kategóriának a terítését is a megemelt kapacitású magyarországi üzemből folytathassa. Ezt szolgálná egy évi 550 ezer darabos kapacitású üzem kialakítása. A fejlesztést a magyar állam is kiemelten kezelte, a kormány mintegy hárommilliárd forintos támogatást nyújtott volna hozzá.

(Világgazdaság)

ujszulott
e-cigi
Megszolalt a kormany gigantikus brusszeli buntetetesrol1500
DLAPE20190501316
borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
varga mihály_mti