traktor john deere
Befektetés

Beárazták Szíjj és Csányi nagyvállalatait

Portfolio
Három újabb magyar vállalat, a Bonafarm, a Pick Szeged és a Duna Aszfalt hitelminősítését végezte el a Scope Ratings.
A Scope Ratings és a másik hitelminõsítõ cég, az Euler Hermes Rating vezetõje is elõadást tart szeptember 12-ei Business and Finance Summit 2019 konferenciánkon, érdemes regisztrálni!

Idén júliusban indult el a Magyar Nemzeti Bank kötvényvásárlási programja, a Növekedési Kötvényprogramban való részvétel egyik feltétele, hogy a vállalatok legalább B+ minősítést kapjanak egy hitelminősítőnél. A Scope Ratings egymás után végzi el a kötvénykibocsátást tervező hazai vállalatok hitelminősítését, most újabb három vállalatról készítettek értékelést.

A Bonafarm Csoport BB- minősítést kapott, stabil kilátással, a vállalat kötvénye pedig szintén a BB- kategóriába került a hitelminősítőnél. A BB- egy kategóriával jobb, mint az MNB által elvárt B+. A Scope a pozitívumok között kiemelte, hogy a Bonafarm piaci pozíciója és likviditási helyzete is erős, finanszírozása prudens, a kockázatok között viszont megemlítik, hogy a vállalat komoly beruházási fázisban van, emiatt a tőkeáttétel magas, a piaci árak változékonysága pedig sérülékennyé teszi a Bonafarm profitabilitását.

A Bonafarmhoz hasonlóan a Pick Szeged is BB- kategóriába került a Scope-nál, stabil kilátással, a vállalat kötvényeinek besorolása szintén BB-. A hitelminősítő szerint pozitívum, hogy a Pick Szeged erős piaci jelenléttel rendelkezik nem csak a magyarországi, de az exportpiacokon is, negatívum viszont, hogy a cég profitabilitása volatilis, a marzsok alacsonyak, és a vállalatnak nagy a kitettsége egy termékcsoport felé.

A Duna Aszfalt minősítése szintén BB- lett, stabil kilátással, viszont a cég kötvényeinek besorolása egy kategóriával jobb, BB lett, ami két fokozattal jobb, mint az MNB alvárt minimum, a B+. A vállalattal kapcsolatos kockázatok között megemlítik, hogy a vállalat bevételei kizárólag Magyarországról származnak, és azon belül is rendkívül koncentrált a vállalat tevékenysége, hiszen a bevételek 90 százaléka az építőiparból, az összes bevétel 60 százaléka tavaly az útépítésből származott, ezen felül a vállalat rendkívül ráutalt a közbeszerzésekre, a cég bevételeinek közel 80 százaléka állami megrendelőktől érkezett 2018-ban. A Scope kiemeli, hogy bár a Duna Aszfalt profitabilitása az elmúlt években kiemelkedő volt, 2017-ben 26, tavaly 23 százalékos volt az EBITDA marzs, miközben azt megelőzően csupán 10 százalék körüli, és szintén 10 százalék körüli az iparági átlag is, ezért a Scope szerint a Duna Aszfalt profitabilitásának fenntarthatósága bizonytalan.

ujszulott
e-cigi
Megszolalt a kormany gigantikus brusszeli buntetetesrol1500
DLAPE20190501316
borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
varga mihály_mti