Befektetés

Történelmi csúcsközelben ragadt Amerika, kilőtt a font

Portfolio
A megállapodás nélküli október végi Brexit esélye csökkent és közben Kína is hátrébb lépett egy kicsit az Egyesült Államokkal vívott kereskedelmi háborúban, ez a két tényező pedig jelentősen erősítette az angol fontot, illetve történelmi csúcsközelben tartotta a vezető amerikai részvényindexeket a hét utolsó kereskedési napján.

A The Times péntek reggeli cikke afelé mutatott, hogy az északír-unionisták (DUP) akár bele is mehetnek abba, hogy csak Észak-Írországra, ne pedig az egész Egyesült Királyságra vonatkozzon a vészhelyzeti megoldás (vámunióban ragadás) a brit kilépési megállapodásban. Bár később ezt a DUP vezetője hevesen cáfolta, addigra már megindult a korábban font gyengülésre nyitott pozíciók kizárási hulláma, ami egyre erősebbé tette a fontot a dollárral szemben. Mindez péntek késő estig folyamatosan kitartott, így a font péntek estére 1,25 fölé lendült a dollárral szemben, ami 7 hetes csúcsot jelent. Nyilván a font elmúlt napokbeli jelentős erősödésében az is benne volt, hogy a hétfői parlamenti döntés megtiltotta Boris Johnson kormányfőnek a megállapodás nélküli október végi Brexitet, így annak piacon árazott esélye is csökkent.

Az Egyesült Államok részvénypiacain ma csekély mozgások voltak, és mindenképpen fenntartotta az elmúlt napok jelentős emelkedését az a hír, miszerint Kína enyhít bizonyos amerikai mezőgazdasági termékek vámtételén, illetve elkezdi vásárolni a Donald Trump szavazó bázisa számára is kulcsfontosságú szójababot. Ez újabb jele annak, hogy a kereskedelmi háborúban most az enyhülés fele haladnak a felek, ezt pedig nyilván a részvénypiacok is „díjazzák”. Mivel a három vezető részvényindex már eleve a történelmi csúcs közelébe ért, és mivel hétvége jött, így további érdemi emelkedést mindez már nem váltott ki, lényegében oldalaztak a piacok. A Dow Jones index 0,1%-os emelkedéssel sorozatban a nyolcadik egymást követő napi pluszt hozta össze, a két másik index minimálisan süllyedt zárásra.
Mystery_Hotel_Budapest - 8
IMG_20190910_155319
A River Estates irodaháza többek között a DIGI kábeles mûsorszolgáltató székhelye a XIII. kerület, Váci út 35-ben.
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Digitalizációs szakértő

Digitalizációs szakértő

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
tozsde_getty