Előfizetői tartalom

Nem tudja a bank, hogy lettek gazdagok a gazdag ügyfelei – Vizsgálódik a hatóság

Portfolio
 Mintegy 8000 privátbanki ügyfelét világítja át a Standard Chartered, miután kiderült, hogy jó pár ügyfelének vagyonszerzési gyakorlata hagy némi kivetni valót maga után, és a rosszabb mindebben az, hogy a bank nem nagyon tudja, hogyan lettek gazdag ügyfelei még gazdagabbak. A hatóságok is vizsgálódnak – számol be a hírről a Bloomberg.

Mint kiderült, egy dubai hatósági szerv már két éve jelentős problémákat talált a StanChart ottani privátbanki hálózatában, a jelentés szerint a bank nem dokumentálta megfelelően azt, hogy egyes ügyfelei honnan szerezték a vagyonukat, de sokuknál olyan alap információk is hiányoztak, mint cím vagy telefonszám - állítják az ügyre rálátó források, akik szerint a problémák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés