Előfizetői tartalom

Felfoghatatlan kárt okoztak a kriptovilágban idén a hackerek

Portfolio
Csak idén eddig 4,26 milliárd dollárt (kb. 1285 milliárd forintot) loptak el különféle kriptodeviza tőzsdékről és tárcákból – derül ki a CipherTrace friss tanulmányából. A bűnözők közül sokakat letartóztattak, de volt, aki megúszta, megnéztük a Business Insider gyűjtése alapján, melyek voltak az idei év legnagyobb kriptodeviza-botrányai.

BITPoint 28 millió dollárt tulajdonítottak el hackerek a japán BITPoint kriptotőzsdétől idén júliusban – az összeg zömét, 19,3 millió dollárt ügyfélpénz tette ki, a maradék a szervezet saját vagyona volt. Bitcoin mellett Ripplet, Ethert, Litecoint és Bitcoin casht is elvittek hackerek, miután az ügy kibukott, felfüggesztették a kereskedést. A BITPoint kártérítést ígért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés