FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Nem kapkodnak a magyar biztosítók az alternatív eszközökért

Portfolio
Nem túl aktívak a Magyarországon működő biztosítók az alternatív befektetési szektorban, pedig számos olyan eszköz található ezen a területen, amely egy hosszú távú biztosítási portfólióba komoly hozamtermelési és diverzifikációs lehetőséget kínál. Ennek az oka elsősorban az, hogy a biztosítói tőke számottevő részének likvidnek kell maradnia, illetve az ügyfelek is a kockázatkerülő befektetéseket keresik, de hosszú távon lehet, hogy több biztosító is kiszélesíti az alternatív palettáját – derült ki mindez a Biggeorge Alapkezelő mai háttérbeszélgetésén, melyen az alapkezelő szakemberei mellett Oszkó Péter kockázati tőkebefektető és Móricz Dániel, a HOLD Alapkezelő befektetési vezetője is részt vettek.

Kutas Gábor, a Biggeorge Alapkezelő managing partnere elmondta, hogy a magyar biztosítók alternatív eszközökben való kitettsége nagyon minimális, bőven 5% alatti, ami a jelenlegi hozamkörnyezetben szuboptimális. Az alternatív eszközök pedig kiváló lehetőséget jelentenének mind diverzifikálciós, mind hozamtermelési szempontból: míg a részvény és a kötvénypiacok az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés