vwg
Befektetés

Titkos dokumentumokból derült ki, hogyan csalt valójában a Volkswagen

Portfolio
A Volkswagen konszern az Egyesült Államokban már komoly bírságot fizetett, titkos dokumentumok és tanúvallomások alapján azonban Európában is szisztematikus csalás történhetett, írja a Handelsblatt, a hozzá eljutott dokumentumok alapján.

Friedrich Eichler a 2015-ben kirobban dízelbotrány egyik központi figurája, a Volkswagen konszern korábbi vezető mérnökét azzal vádolják, hogy kollégáival együtt több millió ügyfél autójának manipulálásában játszott közre. Eichlert 2017 novemberében hallgatta ki a braunschweigi államügyészség, a VW korábbi mérnöke pedig készségesen elmondta, hogy a különböző alkatrészbeállítások hogyan befolyásolják az autók fogyasztását, és azon keresztül károsanyag-kibocsátását, a mérnök nyíltsága még komoly problémákat okozhat volt munkaadójának. A Handelsblatthoz eljutottak Eichler vallomásának részletei, de belső vállalati dokumentumokhoz is hozzájutott a lap, ebből pedig körvonalazódik, hogyan manipulálhatták a konszernnél az autók kibocsátási adatait.

Eichlerrel szemben az a vád, hogy részt vett abban a rendszerszintű manipulációban, amiben több millió autóban alkalmaztak olyan beállításokat, amikkel el lehetett érni, hogy a járművek csak a próbapadon feleljenek meg a károsanyag-kibocsátási szabályoknak, valós körülmények között azonban jóval több szén-dioxidot és nitrogén-oxidot bocsáthassanak ki.

A mérnök tagadja, hogy vétkes lenne, ezért is lehet az, hogy őszintén elmondta, hogyan lehetséges az, hogy különböző körülmények között nagyon eltérő lehet ugyanannak az autónak a károsanyag-kibocsátása. Az elmondottak alapján nem csak az autók katalizátora, hanem elsősorban a járművek váltója alkalmas arra, hogy próbapadon jelentősen alacsonyabb legyen az autók kibocsátása. Nem csak a dízeles, de a benzines autók fogyasztása, és így károsanyag-kibocsátása is jelentősen függ attól, hogy az autó automata váltóját hogyan állították be.

Egy szoftver gondoskodott arról, hogy a benzines autóknál a váltó minél gyorsabban a lehető legmagasabb fokozatba kapcsoljon, ezzel lehet ugyanis benzinfogyasztást és kibocsátást csökkenteni, a dízeles autóknál azonban pont fordítva működött a szoftver, igyekezett a váltót mindig lehetőleg olyan alacsony fokozatban tartani, hogy a magas fordulatszám mellett megváltozzon az üzemanyagkeverék, hogy emiatt korábban elinduljon a kipufogógáz-tisztítás a katalizátorban.

Ezzel a módszerrel a nitrogén-oxid kibocsátás akár 20 százalékkal is csökkenthető, ez derült ki egy belső dokumentumból, ami a dízelbotrány középpontjában álló EA 189-es motorról és a DQ500-as duplakuplungos váltóról szól.

Volkswagen
Fotó: Sean Gallup/Getty Images

A Volkswagennél felismerték, hogy ami a próbapadon szép értékekhez vezet, azt a vevők nem fogadnák el, a kibocsátás alacsonyan tartására optimalizált beállítások mellett az autók nem úgy gyorsultak, és nem olyan hangot adtak ki, mint amit a vevők preferáltak, ezért szükség volt arra, hogy az autók tudják, mikor melyik üzemmódot kell alkalmazniuk:

az autó szenzorai érzékelik a jármű hossz- és keresztirányú gyorsulását, ebből pedig a szoftver tudja, hogy valós körülmények között használják-e az autót vagy éppen próbapadon van, annak megfelelően állította be a váltási pontokat a szoftver.

Ezt erősítette meg egy kihallgatáson az Audi egy korábbi vezető mérnöke, aki egy dokumentumban leírta, hogy az AL 1000 típusú automata váltó és a DL 502 típusú duplakuplungos váltó a fogyasztás optimalizálására tesztfelismerést alkalmazza, a rendszer a kormánymozdulatok alapján állítja be a megfelelő váltást.

Egy belső VW-s dokumentumból, amit a konszern jogi osztálya készített, kiderült, hogy nem csak amerikai, hanem európai problémáról van szó, ott a szoftvert az automataváltó bemelegítőprogramjának hívták, ami nem csak az Egyesült Államokban, hanem azon kívül is beépítésre került, ráadásul dízeles és benzines modellekben is.

Eichler magyarázata a Handelsblatt szerint szisztematikus manipulálásra utal, a mérnök által elmondottak alapján az volt a cél, hogy a próbapadon jobb értékeket hozzanak az autók, mint a valóságban, ráadásul nem is egy modellnél, hanem olyanoknál, amelyek nem csak az Egyesült Államokban, de Európában is népszerűek: Tiguan, Passat, Touareg. Többek között olyan nehéz, például négykerékhajtású autókban, ahol jelentősen csökkenteni kellett a mért kibocsátást.

Volkswagen
Fotó: Alexander Koerner/Getty Images

A Volkswagen konszern az Egyesült Államokban 98 ezer manipulált, benzines autó tulajdonosának már kifizetett közel 100 millió dollár kártérítést, a vállalat azt állítja, hogy az csak az amerikai piacot érintő probléma volt, és eddig visszautasítottak minden olyan feltételezést, ami arról szólt, hogy Európában is hasonló problémával és kártérítéssel szembesülne a cég. A Handelsblatt szerint azonban szisztematikus manipulációról lehet szó, nem csak az Amerikában, hanem az Európában eladott, és nem csak a dízeles, hanem a benzines autóknál is, ezt erősítette meg az Audi egy korábbi mérnöke is a müncheni államügyészségnek.

A Handelsblatt információinak megszellőztetése nagyon kellemetlen időpontban történt, ugyanis jövő hét hétfőn kezdődik Braunschweigban az a tárgyalás, ahol azt állapítják meg, hogy a konszern szándékosan károsította-e meg az ügyfeleit, és emiatt kártérítésre kötelezhető-e. A Volkswagen tagadja a vádakat és jogi úton védekezik minden gyanúsítással szemben.

(Handelsblatt)

Címlapkép: Sean Gallup/Getty Images

FrankfurtiTőzsde
végítéletórája
fertozes
paks
terézváros
ursula
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
buda-cash_mti