Előfizetői tartalom

Veszélyes árnyékbankrendszert teremthet a Facebook szuperpénze

Portfolio
Árnyékbanki rendszert hozhat létre a Facebook saját fejlesztésű kriptodevizája, a Libra az amerikai nagybankok szerint. A pénzintézetek úgy vélik, a projektnek számos kockázata van rájuk nézve is: a Facebook „szuperpénzének” terjedése a bankok által lebonyolított fizetések volumenének és a betétállományuk csökkenését eredményezheti – írja a Coin Telegraph.

A pénzintézetek zárt ajtók mögött beszéltek a Libra kockázatairól egy negyedéves meetingen, melyet a Federal Advisory Council, a Fed helyi ágainak testülete hívott össze. A találkozón a pénzintézetek képviselői elmondták: a Facebook stablecoinja (egy valós értékfedezettel rendelkező virtuális pénz) fenyegeti a bankok bizalmon és adatvédelmen alapuló üzleti modelljét....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés