Előfizetői tartalom

Kiszámolták: rengeteg pénzt veszítenek az emberek, mert bankbetétbe fektetnek

Nem tett jót a pénzügyi vagyon halmozásának a tavalyi tőkepiaci és geopolitikai bizonytalanság, az Allianz friss tanulmánya szerint 2008 óta most először csökkent a pénzügyi vagyon a világon. Mindeközben egyre nagyobb a szakadék a világ gazdagabb és szegényebb régiói között, az egy főre jutó nettó átlagvagyon Kelet-Európában a legkisebb a világon 4430 euróval. Érdekes módon mindeközben új csúcsot döntöttek a friss megtakarítások a világban, az már más kérdés, hogy ennek a pénznek a jelentős része bankbetétekben keresett magának helyet. Emiatt pedig éves szinten mintegy 600 milliárd eurót buktak az emberek világszerte. A tanulmányból kiderül, hogy Magyarországon az egy főre jutó pénzügyi vagyon a negyedik legmagasabb a régióban.
Csökkent a globális vagyon, de nőttek a megtakarítások A növekvő bizonytalanság tavaly a pénzügyi vagyonra is rányomta bélyegét, amely 0,1%-kal csökkent a világon, most először 2008 óta. A vagyoncsökkenés a feltörekvő és fejlett gazdaságokra egyaránt jellemző volt, előbbi esetben ez volt az első alkalom ebben az évszázadban. A bruttó pénzügyi vagyon a vizsgált 53...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái