Előfizetői tartalom

Színt vallottak a magyarok: semmi nem ér fel az állampapírhoz

Az augusztus végi adatok szerint közel háromszor annyi megtakarítást vonzottak nyolc hónap alatt a lakossági állampapírok, mint bármely más értékpapír-kategória összesen. A nagy kedvencnek számító bankbetétek is csupán 242 milliárdnyi lakossági megtakarítást vonzottak be év eleje óta, a nagy vesztesei pedig az állampapírrohamnak egyértelműen a befektetési alapok. A friss adatokból az is látszik, hogy folyamatosan csökken a lakossági állampapírokon belül az az állomány, ami nem a lakosság kezében van.

Az MNB friss értékpapír-statisztikája szerint a lakosság kezében lévő állampapír állomány augusztusban meghaladta a 7100 milliárd forintot, ez azt jelenti, hogy tavaly év vége óta csak ebben a kategóriában több mint 1300 milliárdnyi plusz megtakarítást halmoztak fel a magyarok. Ezzel bőven az állampapírok vezetik az augusztussal bezáruló állomány-növekedési „versenyt”...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés