SZG_9534
Befektetés

Milyen szuperállampapír? Ezzel a 2 magyar részvénnyel több mint 10 százalékot lehetett keresni a héten

Portfolio
Nagyot javult a hét végére a nemzetközi befektetői hangulat, ez pedig a hazai részvénpiacon is fordulatot hozott, az Émász és a Waberer's árfolyama több mint 10 százalékot emelkedett a héten.

Elmű, Émász

A hazai energetika alapos átalakuláson megy keresztül, ez pedig a BÉT-en is nyomot hagyott. Múlt hét pénteken fontos bejelentések érkeztek, emiatt felfüggesztették az Opus, az Elmű és az Émász kereskedését is. A tőzsdei cégekkel kapcsolatos fontosabb bejelentések a következők voltak:

  • az Opus megvásárolja az E.ON-tól a Titászt,
  • az E.ON megszerezte az MVM-től az Elmű- és az Émász-részesedését.

Utóbbi két céggel kapcsolatban a bejelentés lényege az volt, hogy

  • az E.ON Hungária megszerezte  az Elmű-részvények 27,25 százalékát, és nyilvános vételi ajánlatot tett részvényenként 34 585 forinton,
  • és megszerezte az Émász részvényeinek 26,83 százalékát, és 31 701 forinton ajánlatot tett az Émász részvényeire.

Az Elmű és az Émász az elmúlt napok nagy hazai tőzsdei sztorija volt, az árfolyamemelkedésük alapján a hét nagy nyertesei voltak, az Émász árfolyama 12,2, az Elműé 6,9 százalékot emelkedett a héten.

elműűű
émásssz

Waberer’s

Az energetikai papírokon kívül a hét egyik sztárja a Waberer’s volt, igaz, van honnan felpattanni, a kibocsátástól idén június közepéig a vállalat részvényárfolyama több mint 80 százalékot esett, csak az elmúlt hetekben kezdett valamelyest magához térni az árfolyam. Fontosabb bejelentés a héten nem érkezett a vállalattal kapcsolatban, azonban a nemzetközi tőkepiaci hangulat javulása, a kereskedelmi háborús aggodalmak enyhülése és a körvonalazódó Brexit-megállapodás jó hatással volt a kereskedelem alakulására érzékeny fuvarozási vállalat megítélésére.

wabbbb

Blue chipek

A hét végére mindegyik hazai nagypapír magára talált, a Richternek azonban így is csak egy mérsékelt mínuszra (-0,2%) futotta a héten, a többi blue chip viszont emelkedett, élen a 2,7 százalékot emelkedő OTP-vel, amely a pénteki emelkedésével az elmúlt hónapokban kialakult 11 800 és 12 800 forint között húzódó sávból tört ki felfelé, ráadásul magas forgalom mellett, ami biztató a további emelkedéssel kapcsolatban.

A Mol is nagyon nekiindult pénteken, újra működött a 2800 forint körüli támasz, onnan rugaszkodott el az árfolyam, a hét egészét 1,7 százalék pluszban fejezte be az olajpapír.

A Magyar Telekom a héten áttörte a 440 forint körül húzódó technikai szintet, és a hét végére afölött stabilizálódott, a hét egészét 1,5 százalék pluszban fejezte be a távközlési papír.

9 hazai részvény árfolyama emelkedett a héten, a korábbi sztárpapírok árfolyama viszont esett, látványos volt a Mészáros Lőrinchez köthető vállalatok részvényárfolyamának mélyrepülése.

SZG_9486
german manufacturing
GettyImages-505440596
DLAPE20190501316
csapatépítő_greenfield hr
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
pozsony2