Dolgozó nyugdíjasok shutter
Befektetés

Halálig tartó munkára és nyugdíjas szegénységre számítanak a magyarok

Portfolio
A 30 és 59 év közti korosztály 28%-ának nincs semmilyen megtakarítása Magyarországon, rengetegen úgy gondolják, főleg az idősebbek közt, hogy vagy nem érik meg a nyugdíjas kort, vagy akkor is dolgozniuk kell. Az Y generáció köreiben már szerencsésebb a helyzet: egyre többen, egyre nagyobb összegeket tesznek félre – hangzott el mindez a K&H mai sajtótájékoztatóján.

Székely Pálma, a K&H biztosító életbiztosításokért és saját értékesítési csatornákért felelős vezetője a következő fontosabb adatokat ismertette:

  • A 30 és 59 éves korosztály 28%-ának semmilyen megtakarítása nincs Magyarországon – derül ki a K&H legfrissebb biztos jövő indexéből.
  • Azok közül, akik megtakarítanak, 50%-uk nem konkrét céllal tesz félre, 32%-uk nyugdíjcélra, 27%-k lakáscélra rak félre. A válaszadók 26%-a kevesebb, mint 500 ezer forint megtakarítással rendelkezik, alig 3% rendelkezik 10 millió forint megtakarítással rendelkezik. A K&H számításai szerint 29 millió forintnyi megtakarításra van szükség ahhoz, hogy valaki fenn tudja tartani a jelenlegi életszínvonalát.
  • A kutatásban nyilatkozók átlagosan 57 évesen mennének ideálisan nyugdíjba, reálisan viszont arra számítanak, 69 éves korukban tudnak nyugdíjba menni.
  • A válaszadók 84%-a szerint fontos félretenni nyugdíjas éveinkre, 75% pedig egyenesen jobban hisz az öngondoskodásban, mint az állami nyugdíjban. A válaszadók 53%-a egyébként arra számít, dolgozni fog nyugdíj mellett vagy nem éri azt meg, ez főleg az X-generációsok körében jellemző.
  • A válaszadók úgy vélik, átlagosan 216 ezer forintra van szükségük, hogy nyugdíjas éveikben kényelmesen meg tudjanak élni, emellett úgy vélik, 104 ezer forintból már egyáltalán nem lehet megélni. A válaszadók 48%-a arra számít, hogy az állami nyugdíjból csak nagyon nehezen fog tudni megélni, ennek ellenére a válaszadók 58%-a nagyobb részben az állami nyugdíjból tervez megérni.
  • A 35 év alatti korcsoportban a megtakarítási kedv folyamatosan növekszik: a fiatalok 23,9%-a tett félre 2019-ben, míg 2014-ben ez a szám alig 11,16% volt. A 18 és 35 év alattiak átlagosan 14 ezer forintot tesznek félre havonta, viszont az átlagdíjuk 22%-ot növekedett éves alapon.
cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
állampapír_szuperállampapír_saját