wall street_shutterstock
Befektetés

Botrányok miatt estek az amerikai tőzsdék

Portfolio
Lejjebb kerültek a tengerentúli tőzsdék a pénteki piacnyitás után, a kínai, harmadik negyedéves GDP adat után ismét előtérbe kerültek a globális növekedési aggodalmak. Emellett gyorsjelentések és vállalati hírek mozgatták a piacot.

A Boing húzta le a Dow Jones Indexet

 A Dow Jones Index 1 , az S&P 500 0,4 százalékos eséssel fejezte be a napot, míg a Nasdaq 0,8 százalékkal került lejjebb. 

Közel 7 százalékos esést szenvedett el a Boeing, miután a Reuters arról számolt be, a társaság elhallgathatott egyes aggodalomra okot adó beszélgetéseket a Max 737-es gépe engedélyezése kapcsán, ez pedig a Dow Jones Indexre is hatással volt.

A Boeing ügye mellett a Johnson&Johnson részvényei is nagyot, 6 százalékot estek, mivel a társaság egyik babahintőporában rákkeltő anyagot talált egy szövetségi hatóság. 

Nagyot esett a Boeing, félrevezethették a hatóságot

Tovább esik a Boeing, már 5 százalékos mínuszban járnak a repülőgépgyártó papírjai, miután a Reuters arról tudósított, az FAA repülési hatóság szerint a cég félrevezette őket.

Tovább a cikkhez

Rákkeltő azbesztes babahintőpor miatt ütik a Johnson&Johnsont

A Johnson&Johnson befektetői már 5  százalékos mínuszba rántották a céget, miután a társaság termékvisszahívásra kényszerült egy népszerű babahintőporánál, ugyanis az rákkeltő hatású azbesztet tartalmazhatott.

Tovább a cikkhez

A kereskedés második félidejének elején a vezető amerikai indexek közül a Dow Jones Index és az S&P 500 0,7, a Nasdaq 1,3 százalékos esést mutat.  

A Coca-Cola a pénteki piacnyitás előtt tette közzé legfrissebb számait, a társaság harmadik negyedéves bevétele 9,51 milliárd dollárra nőtt, felülteljesítve ezzel a Reuters 9,43 milliárd dolláros elemzői várakozásait. A cég számait jól fogadták a befektetők.

A Johnson&Johnson viszont termékvisszahívásra kényszerült, egy babahintőpor azbeszttartalma miatt, ezért közel 5 százalékos esést mutatnak a cég papírjai.

A Boeing papírjai pedig 3 százalékot estek, miután az FAA (Federal Aviation Administration), vagyis az amerikai repülési hatóság azt tette közzé, a Boeing félrevezette őket a 737 Max repülők engedélyezése kapcsán.

vonatmav
FrankfurtTőzsde
cimlapkep_milestone_budapest
qr-kód mobilfizetés
Szekesfehervar MFB rendezveny19
munkások ipar
GettyImages-173211363
President of Bolivia Evo Morales Ayma
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Esti szeminárium
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
cimlapkep_milestone_budapest