Előfizetői tartalom

Megjelent a lista a világ legjobb nyugdíjrendszereiről

Portfolio
Friss listán szedték össze, melyek a világ legfejlettebb és legjobb nyugdíjrendszerei. Mint kiderült, az első tíz helyen végző országból öt európai, sőt, a dobogón is Európa dominál. A tanulmány kitér arra is, milyen lépéseket kellene tenni annak érdekében, hogy az állami és magánnyugdíjrendszer hosszútávon is fennmaradjon, de ezek az ötletek nem tetszenének mindenkinek.

Az index három fő kategória szerint pontozza a világ nyugdíjrendszereit, ezek a megfelelőség, a fenntarthatóság és az integritás. Az első 40, a második 35, a harmadik szempont pedig 25%-os súllyal szerepel a Melbourne Mercer Global Pension Indexben. A megfelelőség alatt olyan alszempontokat vizsgált a tanulmány, mint a rendszerdesign, megtakarítások, adókörnyezet támogatása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés