brexit0923
Befektetés

Óvatos emelkedés a tőzsdéken, erősödött a forint az ünnepen

Portfolio
A Brexit-aggodalmak miatt eséssel nyitott az európai tőzsdeindexek többsége, délután azonban javult a hangulat, így a DAX is előző záróértéke felett fejezte be a napot. Amerika vegyesen nyitott, de aztán javult a teljesítmény. A forint délután érdemben erősödött az euróval szemben, a török lírát pedig a Törökországgal szembeni amerikai szankciók feloldása repítette felfelé.

Itt a vége

A kereskedés utolsó fél órájában enyhe erősödés következett be, így a Dow és a Nasdaq 0,2%-os, az S&P 500 0,3%-os emelkedéssel zárta a szerdai napot.

Oldalazgatás zajlik

Egy időre negatív tartományba kerültek a vezető amerikai részvényindexek, jelenleg azonban ismét emelkedést mutatnak tegnapi záróértékükhöz képest: a +0,05 és +0,10 százalék közötti szűk sávban mozog a Dow, az S&P 500 és a Nasdaq egyaránt.

A Fed közgazdásza szerint nagy kár, hogy nem vezették be a negatív kamatot

Sikeresebbek voltak a növekedés és az infláció beindításában azok a jegybankok, amelyek negatív kamatlábakat alkalmaztak – véli friss tanulmányában a San Francisco Fed közgazdásza, Jens H.E. Christensen.

Tovább a cikkhez

Minimális pluszok Amerikában

Kis mértékű pozitív elmozdulást mutatnak a vezető amerikai részvényindexek: a Dow 0,13%-os, az S&P 500 0,11%-os, a Nasdaq 0,10%-os plusz környékén mozog. Ahogy a Dow komponenseit mutató alábbi ábránkon is látszik, meglehetősen vegyesen teljesít a mezőny, de a gyorsjelentését ma közzétevő Caterpillar és Boeing részvényei egyaránt drágultak.

Lábra állt a forint

A részvénypiaci hangulat javulásával egyidejűleg érdemi erősödésen ment keresztül a forint is: délután 2 és 5 óra között közel 1 forinttal lett olcsóbb egy euró a bankközi piacon, most valamivel 328 forint felett járunk.

eurhuf

Trump bejelentette: feloldják a Törökország elleni szankciókat

Donald Trump amerikai elnök bejelentette: megszünteti a Törökország elleni  szankciókat, miután Ankara ígéretet tett a szíriai harcok beszüntetésére és a fegyverszünet tartóssá tételére.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt optimizus Európában

Erősödéssel zárták a napot az európai részvényindexek: a DAX 0,34%-os, az FTSE 100 0,67%-os pluszban, a CAC 40 pedig kis mértékű, 0,08%-os mínuszban fejezte be a szerdai kereskedést.

Megszorongatták Zuckerberget, mi lesz a Facebook szuperpénzével?

Jó célokat szolgáló, olcsó szolgáltatást kínáló és társadalmilag igazságos lesz a Facebook jövőre bevezetni tervezett kriptodevizája – nyugtatgatta mai meghallgatásán a szkeptikus amerikai képviselőket a közösségi oldal alapítója.

Tovább a cikkhez

Váratlanul nagyot romlott a fogyasztói bizalom az eurózónában

Az elemzők által vártnál nagyobb mértékben romlott a fogyasztók bizalma októberben az euróövezetben - derült ki az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi igazgatóságának (DG ECFIN) felméréséből.

Tovább a cikkhez

Kinyitott Amerika, nincs egyértelmű irány

Két fontosabb gyorsjelentés látott napvilágot a nyitás előtt:

  • a Caterpillar 2,66 dolláros részvényenkénti profitja elmarad a 2,88 dolláros várakozástól, és 12,758 milliárd dolláros bevételei is kisebbek a várt 13,572 milliárd dollártól, ennek ellenére 0,5%-os emelkedést mutat a gépgyártó részvényárfolyama,
  • a Boeing  vegyes eredményeket tett közzé (lásd alább), a vártnál jobb bevételek azonban meghozták a befektetők kedvét, így 3,4%-os pluszban van az árfolyam.

Összességében vegyes a kép: a Dow 0,2%-os pluszban, az S&P 500 minimális mínuszban, a Nasdaq 0,05%-os pluszban van, a nap végére ebből még bármi lehet.

Vegyesen állnak a vezető európai indexek

Iránykeresés zajlik Franfurtban: a DAX 0,01%-os pluszban van, miközben az FTSE 100 0,25%-ot emelkedett a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság mellett, a CAC40 viszont 0,37%-os mínusz mutat.

Felére zuhant a Boeing nyeresége

Csaknem 3%-os emelkedést mutat a nyitás előtti kereskedésben a Boeing árfolyama, miután a vártnál kisebb mértékben, 20,5%-kal esett a bevétele az egy évvel korábbihoz képest a 737 Max repülőgépével kapcsolatos problémák után.

Tovább a cikkhez

Javult a hangulat

Az európai piacok kezdik kiheverni a tegnapi eseményeket, a DAX a kezdeti esés után most már stagnál, a CAC 40 pedig már csak 0,4 százalékos esést mutat. 

Tegnap este 8 óra után két kulcsfontosságú szavazást is tartottak a brit alsóházban, ezek közül az egyiket megnyerte Boris Johnson, a másikat viszont elveszítette, ez pedig azt is jelenti, hogy az eredeti menetrendben szereplő október 31-én az Egyesült Királyság nem lép ki az Európai Unióból.

A befektetők most azt várják, meghosszabbítják-e és ha igen, mennyivel az október 31-én lejáró határidőt.

A Stoxx 600 0,3, a német DAX Index 0,3, a francia CAC 40 0,6 százalékkal került lejjebb.

SZG_9486
german manufacturing
GettyImages-505440596
DLAPE20190501316
csapatépítő_greenfield hr
digitalis jolet tokeprogram GettyImages-1048727098
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
pozsony2