brexit0923
Befektetés

Óvatos emelkedés a tőzsdéken, erősödött a forint az ünnepen

Portfolio
A Brexit-aggodalmak miatt eséssel nyitott az európai tőzsdeindexek többsége, délután azonban javult a hangulat, így a DAX is előző záróértéke felett fejezte be a napot. Amerika vegyesen nyitott, de aztán javult a teljesítmény. A forint délután érdemben erősödött az euróval szemben, a török lírát pedig a Törökországgal szembeni amerikai szankciók feloldása repítette felfelé.

Itt a vége

A kereskedés utolsó fél órájában enyhe erősödés következett be, így a Dow és a Nasdaq 0,2%-os, az S&P 500 0,3%-os emelkedéssel zárta a szerdai napot.

Oldalazgatás zajlik

Egy időre negatív tartományba kerültek a vezető amerikai részvényindexek, jelenleg azonban ismét emelkedést mutatnak tegnapi záróértékükhöz képest: a +0,05 és +0,10 százalék közötti szűk sávban mozog a Dow, az S&P 500 és a Nasdaq egyaránt.

A Fed közgazdásza szerint nagy kár, hogy nem vezették be a negatív kamatot

Sikeresebbek voltak a növekedés és az infláció beindításában azok a jegybankok, amelyek negatív kamatlábakat alkalmaztak – véli friss tanulmányában a San Francisco Fed közgazdásza, Jens H.E. Christensen.

Tovább a cikkhez

Minimális pluszok Amerikában

Kis mértékű pozitív elmozdulást mutatnak a vezető amerikai részvényindexek: a Dow 0,13%-os, az S&P 500 0,11%-os, a Nasdaq 0,10%-os plusz környékén mozog. Ahogy a Dow komponenseit mutató alábbi ábránkon is látszik, meglehetősen vegyesen teljesít a mezőny, de a gyorsjelentését ma közzétevő Caterpillar és Boeing részvényei egyaránt drágultak.

Lábra állt a forint

A részvénypiaci hangulat javulásával egyidejűleg érdemi erősödésen ment keresztül a forint is: délután 2 és 5 óra között közel 1 forinttal lett olcsóbb egy euró a bankközi piacon, most valamivel 328 forint felett járunk.

eurhuf

Trump bejelentette: feloldják a Törökország elleni szankciókat

Donald Trump amerikai elnök bejelentette: megszünteti a Törökország elleni  szankciókat, miután Ankara ígéretet tett a szíriai harcok beszüntetésére és a fegyverszünet tartóssá tételére.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt optimizus Európában

Erősödéssel zárták a napot az európai részvényindexek: a DAX 0,34%-os, az FTSE 100 0,67%-os pluszban, a CAC 40 pedig kis mértékű, 0,08%-os mínuszban fejezte be a szerdai kereskedést.

Megszorongatták Zuckerberget, mi lesz a Facebook szuperpénzével?

Jó célokat szolgáló, olcsó szolgáltatást kínáló és társadalmilag igazságos lesz a Facebook jövőre bevezetni tervezett kriptodevizája – nyugtatgatta mai meghallgatásán a szkeptikus amerikai képviselőket a közösségi oldal alapítója.

Tovább a cikkhez

Váratlanul nagyot romlott a fogyasztói bizalom az eurózónában

Az elemzők által vártnál nagyobb mértékben romlott a fogyasztók bizalma októberben az euróövezetben - derült ki az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi igazgatóságának (DG ECFIN) felméréséből.

Tovább a cikkhez

Kinyitott Amerika, nincs egyértelmű irány

Két fontosabb gyorsjelentés látott napvilágot a nyitás előtt:

  • a Caterpillar 2,66 dolláros részvényenkénti profitja elmarad a 2,88 dolláros várakozástól, és 12,758 milliárd dolláros bevételei is kisebbek a várt 13,572 milliárd dollártól, ennek ellenére 0,5%-os emelkedést mutat a gépgyártó részvényárfolyama,
  • a Boeing  vegyes eredményeket tett közzé (lásd alább), a vártnál jobb bevételek azonban meghozták a befektetők kedvét, így 3,4%-os pluszban van az árfolyam.

Összességében vegyes a kép: a Dow 0,2%-os pluszban, az S&P 500 minimális mínuszban, a Nasdaq 0,05%-os pluszban van, a nap végére ebből még bármi lehet.

Vegyesen állnak a vezető európai indexek

Iránykeresés zajlik Franfurtban: a DAX 0,01%-os pluszban van, miközben az FTSE 100 0,25%-ot emelkedett a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság mellett, a CAC40 viszont 0,37%-os mínusz mutat.

Felére zuhant a Boeing nyeresége

Csaknem 3%-os emelkedést mutat a nyitás előtti kereskedésben a Boeing árfolyama, miután a vártnál kisebb mértékben, 20,5%-kal esett a bevétele az egy évvel korábbihoz képest a 737 Max repülőgépével kapcsolatos problémák után.

Tovább a cikkhez

Javult a hangulat

Az európai piacok kezdik kiheverni a tegnapi eseményeket, a DAX a kezdeti esés után most már stagnál, a CAC 40 pedig már csak 0,4 százalékos esést mutat. 

Tegnap este 8 óra után két kulcsfontosságú szavazást is tartottak a brit alsóházban, ezek közül az egyiket megnyerte Boris Johnson, a másikat viszont elveszítette, ez pedig azt is jelenti, hogy az eredeti menetrendben szereplő október 31-én az Egyesült Királyság nem lép ki az Európai Unióból.

A befektetők most azt várják, meghosszabbítják-e és ha igen, mennyivel az október 31-én lejáró határidőt.

A Stoxx 600 0,3, a német DAX Index 0,3, a francia CAC 40 0,6 százalékkal került lejjebb.

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
állampapír_szuperállampapír_saját