Előfizetői tartalom

Ujjonghatnak a magyar befektetők: csak úgy röpködnek a 10% feletti hozamok

Ahhoz képest, hogy tavaly év végén még rengetegen a piacok összeomlásától és recessziótól rettegtek, eddig úgy néz ki, hogy 2019-ben nemhogy sikerült megúszni a katasztrófát, hanem kifejezetten jó éve lesz a profi magyar befektetőknek és ügyfeleiknek is. A magyar befektetési alapok 90%-a pluszban van az év eleje óta, 20% esetén ráadásul a hozam már a 10%-ot is meghaladja. Jól teljesítettek a több százmilliárd forintot kezelő magyar gigaalapok is, de a legnagyobbak „csak” 2% körül gyarapították ügyfeleik pénztárcáját. Egyébként, aki nagyot kockáztatott, nagyot is nyert: az orosz alapok 40% körüli hozamot értek el idén alig 10 hónap alatt.

Tavaly év végén még erősen nem úgy nézett ki, hogy az idei év túl sok jót hoz a befektetési alapkezelőknek, aztán mintha nem is lett volna a 10-15%-os tőkepiaci földcsuszamlás, csak zakatoltak tovább az eszközárfolyamok 2019-ben. A 636 darab Magyarországon kezelt, október végig hozamadattal rendelkező alap-sorozat közül 572 rendelkezik legalább nullás hozammal, ami azt jelenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés