Befektetés

Alig mozdul Amerika a csúcsokról

Portfolio
Stagnáltak szerdán a Wall Street vezető indexei azt követően, hogy az utóbbi napokban történelmi rekordokat döntöttek. A blue chipek közül a Walgreens visszaesését lehet kiemelni.

A Walgreens és az olajcégek húzták le a piacot

A Dow-komponensek között is ritka volt a jelentősebb elmozdulás, a Walgreens egész napos esése mellett az olajcégeket lehetett még kiemelni a negatív oldalon. 

A végére sem jött lendület

A Dow gyakorlatilag ugyanott zárt, ahol kedden, de az S&P-500 is csak 0,1 százalékos emelkedést tudott kiizzadni, a Nasdaq pedig nullába jött vissza. 

Helyben toporognak az indexek

A kereskedés utolsó órájára fordulva alig látszik elmozdulás a vezető indexeknél, a Dow és az S&P-500 néhány pontos mínuszban vannak, míg a Nasdaq 0,2 százalékot veszített. A részvények közül továbbra is a Walgreens gyengülése emelhető ki miután a céget 70 milliárd dolláros üzlettel vezetnék ki a tőzsdéről. A HP papírjai több mint 8%-os ugrással reagáltak a Xerox felvásárlási ajánlatára, de utóbbi vállalat árfolyama is emelkedik. 

A vállalati sztorik mellett az akasztotta meg az utóbbi napok emelkedését, hogy a sajtóhírek szerint decemberre csúszhat az amerikai-kínai kereskedelmi háború első fejezetéről szóló megállapodás aláírása, miközben a piac novemberi időponttal számolt. A legfrissebb hírek szerint az is lehet, hogy Európában lesz a történelmi találkozó Donald Trump és Hszi Csinping között. 

A szerdai kereskedés második felében a Dow Jones index 0,15%-os mínuszban volt, vagyis az utóbbi napokban látott történelmi csúcsáról már nem tud tovább kapaszkodni felfelé. Hasonló teljesítményt látunk az S&P-500 esetében, mely 0,1 százalékos mínuszban van, a Nasdaq pedig 0,3 százalékot veszített.

A Dow-komponensek körében sem látunk nagy elmozdulásokat, a harminc blue chip közül a Walgreens 3 százalékos visszaesését lehet kiemelni, a másik oldalon a McDonald’s egy százalékos erősödése a legjelentősebb.

borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
matematika számolás_getty