bill gates_shutter
Befektetés

Bill Gates üzeni: azt sem bánja, ha ötször annyi adót kell fizetnie

Portfolio
Bill Gates, a világ jelenleg második leggazdagabb embere 107 milliárd dollárral azt állítja, az sem zavarja, ha dupla annyi adót kell fizetnie a jövőben, mint eddig, de azért sok vagyonosabb ember jogosan aggódhat Elizabeth Warren elnökjelölt gazdagokat sújtó magasabb adója miatt – számol be a hírről a MarketWatch.

Bill Gates a New York Times DelaBook konferenciáján beszélt arról, hogy több mint 10 milliárd dollárt fizetett be adó formájában eddig, ez több mint amennyit bárki befizetett volna, de azzal sincs gondja, ha a jövőben 20 milliárdot kell majd. De ha azt mondják, hogy a jövőben 100 milliárdnyi adót kell megfizetnie, azért neki is el kell végeznie egy kis matekot arra, hogy mennyi marad a zsebében a végén – mondta. hozzátéve, hogy természetesen csak viccel.

Gates kételkedik abban, hogy az elnökjelölt Warren találkozna vele, ezt abból gondolja, ahogyan a gazdagokhoz áll hozzá és róluk beszél. Ezt Elizabeth Warren még aznap megcáfolta, egy tweetben üzent a Microsoft-vezérnek, hogy szívesen találkozik vele és elárulja neki, pontosan mennyi adót is kellene befizetnie az új vagyonadó-tervezete alapján, hozzátéve azt is, hogy nem 100 milliárdot.

Warren vagyonadóterve szerint 2%-os vagyonadót kellene fizetniük azoknak a háztartásoknak, akiknek vagyona meghaladja az 50 millió dollárt,és további 1%-ot azoknak, akiknek vagyona egymilliárd dollár felett van. Mindez nagyjából 750 ezer amerikai háztartást érintene, a Wall Street Journal korábbi becslése szerint mindebből 2600-2700 milliárd dollárnyi extra pénz folyhatna be a büdzsébe a következő évtizedben.

borkai zsolt_győr_mti
Varga Mihály
Szekesfehervar panelbeszelgetes cimlap1500
boris johnson
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
matematika számolás_getty