bill gates_shutter
Befektetés

Bill Gates üzeni: azt sem bánja, ha ötször annyi adót kell fizetnie

Portfolio
Bill Gates, a világ jelenleg második leggazdagabb embere 107 milliárd dollárral azt állítja, az sem zavarja, ha dupla annyi adót kell fizetnie a jövőben, mint eddig, de azért sok vagyonosabb ember jogosan aggódhat Elizabeth Warren elnökjelölt gazdagokat sújtó magasabb adója miatt – számol be a hírről a MarketWatch.

Bill Gates a New York Times DelaBook konferenciáján beszélt arról, hogy több mint 10 milliárd dollárt fizetett be adó formájában eddig, ez több mint amennyit bárki befizetett volna, de azzal sincs gondja, ha a jövőben 20 milliárdot kell majd. De ha azt mondják, hogy a jövőben 100 milliárdnyi adót kell megfizetnie, azért neki is el kell végeznie egy kis matekot arra, hogy mennyi marad a zsebében a végén – mondta. hozzátéve, hogy természetesen csak viccel.

Gates kételkedik abban, hogy az elnökjelölt Warren találkozna vele, ezt abból gondolja, ahogyan a gazdagokhoz áll hozzá és róluk beszél. Ezt Elizabeth Warren még aznap megcáfolta, egy tweetben üzent a Microsoft-vezérnek, hogy szívesen találkozik vele és elárulja neki, pontosan mennyi adót is kellene befizetnie az új vagyonadó-tervezete alapján, hozzátéve azt is, hogy nem 100 milliárdot.

Warren vagyonadóterve szerint 2%-os vagyonadót kellene fizetniük azoknak a háztartásoknak, akiknek vagyona meghaladja az 50 millió dollárt,és további 1%-ot azoknak, akiknek vagyona egymilliárd dollár felett van. Mindez nagyjából 750 ezer amerikai háztartást érintene, a Wall Street Journal korábbi becslése szerint mindebből 2600-2700 milliárd dollárnyi extra pénz folyhatna be a büdzsébe a következő évtizedben.

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Koronavírus
Csalódást keltő számok a Rábától
Tesco
Európai Autópiac
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
franklin templeton_getty_editorial