Előfizetői tartalom

Siralmas nyugdíjszámok: kiderült, miben tartják pénzüket a magyarok

Portfolio
A gazdasági szereplők közül a háztartások tartották a legtöbb pénzügyi vagyont a kezükben Európában egy idei felmérés szerint, ennek több mint harmadát készpénzben és bankbetétben, közel felét pedig biztosításokban és nyugdíjpénztárakban. Az Efama tanulmánya szerint Magyarországon nagyon nem ezek az arányok érvényesek: nálunk a pénzügyi vagyon közel fele készpénzben és bankbetétben van, nyugdíjra pedig alig teszünk félre.

A háztartások kezében volt a legtöbb pénzügyi vagyon Európában, 2017 végén meghaladva a 29 ezermilliárd eurót - derül ki az Efama tanulmányából. Ennek mintegy 36%-át bankszámlán, 46%-át biztosítási és nyugdíjtermékekben, a fennmaradó 18%-ot pedig részvényekben, kötvényekben és befektetési alapokban tartották. Az európai befektetők által tartott befektetési alapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés