FrankfurtTőzsde
Befektetés

Új történelmi csúcson zárt a magyar tőzsde

Portfolio
Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek a hétfői kereskedés második felében, a magyar tőzsde azonban emelkedett, a BUX végül új történelmi csúcson zárt, a hazai blue chipek közül az OTP és a Mol teljesített a legjobban.

Új csúcson zárt a BUX

Új történelmi csúcson zárt a magyar tőzsde, a BUX 483 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zártak. Az OTP 1,4 százalékos erősödés után 14 060 forinton zárt, a Mol 1,4 százalékos erősödést követően 3 034 forinton fejezte be a hét első napját, míg a Richter 1,2 százalékos emelkedés után 5 865 forinton búcsúzott a hétfői kereskedéstől. A negatív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég árfolyama 0,7 százalékos esés után 440 forinton zárt.

Új történelmi csúcsra emelkedett a magyar tőzsde

A vezető európai tőzsdeindexek mérsékelt elmozdulás mellett felemásan teljesítenek hétfő délután, a DAX 0,1 százalékos esése mellett a brit FTSE100 0,4 százalékot erősödött. A régiós tőzsdék felemásan teljesítenek, a lengyel részvényindex 0,2 százalékos emelkedése mellett a bécsi börze stagnál, míg a prágai tőzsde 0,1 százalékkal került lejjebb.

A magyar tőzsde erősödik, a BUX 5,5 milliárd forintos forgalom és 449 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, ezzel a hazai részvényindex új csúcson jár, a BUX napon belül 43 917 pontnál ütött új történelmi csúcsot. A blue chipek kivétel nélkül emelkednek, míg a BUX komponensei közül 5,2 százalékos emelkedésével az AutoWallis részvényei teljesítenek a legjobban.

Felpattant a Mol

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek a hétfői kereskedés második felében, a DAX 0,2 százalékos esése mellett a brit tőzsde 0,1 százalékot erősödött, míg a CAC40 0,2 százalékot esett. A magyar tőzsde eközben erősödik, a BUX 4,8 milliárd forintos forgalom és 490 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal kerül feljebb, míg a blue chipek közül 1,9 százalékos emelkedésével a Mol teljesít a legjobban. Az OTP 1,1 százalékos erősödése mellett a Magyar Telekom 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Richter 1,1 százalékot emelkedett.

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde

Felemásan teljesítenek az irányadó európai részvényindexek a hétfői piacnyitás után, a DAX 0,1 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,1 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsde felfelé kapaszkodik a hétfői kereskedés első felében, a BUX 198 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,4 százalékos erősödése mellett a Mol 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Richter és a Magyar Telekom árfolyama stagnál.

Iránykereséssel indulhat a hét az európai tőzsdéken Mi történt pénteken a tőzsdék

Mi történt pénteken a tőzsdéken?

Emelkedéssel zárták a hét utolsó napját a tengerentúli tőzsdék, a piaci kommentárok szerint a hangulatot az USA és Kína kereskedelmi megállapodásával kapcsolatos várakozások javították, a Dow és az S&P500 egyaránt új történelmi csúcson zárt, míg a Dow története során először zárt 28 000 pont felett. A Dow végül 223 pontos emelkedést követően 0,8 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,8 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,7 százalékos emelkedéssel zárta a pénteki kereskedést.

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 163 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,7 százalékos erősödés után 13 860 forinton zárt, a Mol 0,3 százalékos esést követően 2 992 forinton fejezte be a pénteki kereskedést. A Richter 0,7 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó részvényei 5 795 forinton búcsúztak a hét utolsó napjától, míg a Magyar Telekom 1,1 százalékos emelkedés után 443 forinton zárt.

Mik az előjelek mára?

Ázsiában emelkednek a tőzsdék a hét első napján, a Nikkei 0,5 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 0,6 százalékot erősödött. Ázsia más részein felemásan teljesítenek a tőzsdék hétfőn, a dél-koreai Kospi 0,1 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,5 százalékkal került feljebb. A határidős DAX iránykeresést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos új hírek mellett a befektetők a beérkező makroadatokra és a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek majd a hét első napján.

Mire érdemes ma figyelni?

Hétfőn az MNB a harmadik negyedéves pénzügyi számlák friss adatait publikálja majd, míg az Európai Központi Bank a hét első napján teszi közzé a pénzügyi stabilitási jelentését.

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

nemet autoipar autogyartas
cimlap_2050klimasemlegesseg
shutterstock_1420888847
nyugdíj191203gettystock
varga mihály MTI
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Hazai és nemzetközi kitekintés.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
nyugdíj191203gettystock