FrankfurtTőzsde
Befektetés

Új történelmi csúcson zárt a magyar tőzsde

Portfolio
Lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek a hétfői kereskedés második felében, a magyar tőzsde azonban emelkedett, a BUX végül új történelmi csúcson zárt, a hazai blue chipek közül az OTP és a Mol teljesített a legjobban.

Új csúcson zárt a BUX

Új történelmi csúcson zárt a magyar tőzsde, a BUX 483 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan zártak. Az OTP 1,4 százalékos erősödés után 14 060 forinton zárt, a Mol 1,4 százalékos erősödést követően 3 034 forinton fejezte be a hét első napját, míg a Richter 1,2 százalékos emelkedés után 5 865 forinton búcsúzott a hétfői kereskedéstől. A negatív kivételt a Magyar Telekom jelentette, a telekomcég árfolyama 0,7 százalékos esés után 440 forinton zárt.

Új történelmi csúcsra emelkedett a magyar tőzsde

A vezető európai tőzsdeindexek mérsékelt elmozdulás mellett felemásan teljesítenek hétfő délután, a DAX 0,1 százalékos esése mellett a brit FTSE100 0,4 százalékot erősödött. A régiós tőzsdék felemásan teljesítenek, a lengyel részvényindex 0,2 százalékos emelkedése mellett a bécsi börze stagnál, míg a prágai tőzsde 0,1 százalékkal került lejjebb.

A magyar tőzsde erősödik, a BUX 5,5 milliárd forintos forgalom és 449 pontos plusz mellett 1 százalékkal került feljebb, ezzel a hazai részvényindex új csúcson jár, a BUX napon belül 43 917 pontnál ütött új történelmi csúcsot. A blue chipek kivétel nélkül emelkednek, míg a BUX komponensei közül 5,2 százalékos emelkedésével az AutoWallis részvényei teljesítenek a legjobban.

Felpattant a Mol

Az irányadó európai részvényindexek felemásan teljesítenek a hétfői kereskedés második felében, a DAX 0,2 százalékos esése mellett a brit tőzsde 0,1 százalékot erősödött, míg a CAC40 0,2 százalékot esett. A magyar tőzsde eközben erősödik, a BUX 4,8 milliárd forintos forgalom és 490 pontos plusz mellett 1,1 százalékkal kerül feljebb, míg a blue chipek közül 1,9 százalékos emelkedésével a Mol teljesít a legjobban. Az OTP 1,1 százalékos erősödése mellett a Magyar Telekom 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Richter 1,1 százalékot emelkedett.

Érdemes eljönni a Portfolio befektetői klubjára

Az elmúlt időszak folyamán több jó hír is érkezett az Alteotól, a társaság a korábbi befektetési programjának lezárása után újat indított, amelyhez csaknem 3,5 milliárd forint friss tőkét vont be a tőzsdén keresztül és nemrégiben az is eldőlt, hogy a cég a Növekedési Kötvényprogram keretében 9 milliárd forintnyi forrást tervez bevonni. Annak érdekében, hogy a befektetők részletesen megismerjék az Alteo jövőbeni terveit, a Portfolio befektetői klubot szervez, érdemes eljönni!

Felfelé kapaszkodik a magyar tőzsde

Felemásan teljesítenek az irányadó európai részvényindexek a hétfői piacnyitás után, a DAX 0,1 százalékos erősödése mellett a CAC40 0,1 százalékkal került lejjebb. A magyar tőzsde felfelé kapaszkodik a hétfői kereskedés első felében, a BUX 198 pontos plusz mellett 0,5 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítenek. Az OTP 0,4 százalékos erősödése mellett a Mol 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Richter és a Magyar Telekom árfolyama stagnál.

Iránykereséssel indulhat a hét az európai tőzsdéken Mi történt pénteken a tőzsdék

Mi történt pénteken a tőzsdéken?

Emelkedéssel zárták a hét utolsó napját a tengerentúli tőzsdék, a piaci kommentárok szerint a hangulatot az USA és Kína kereskedelmi megállapodásával kapcsolatos várakozások javították, a Dow és az S&P500 egyaránt új történelmi csúcson zárt, míg a Dow története során először zárt 28 000 pont felett. A Dow végül 223 pontos emelkedést követően 0,8 százalékkal került feljebb, az S&P500 0,8 százalékot erősödött, míg a Nasdaq 0,7 százalékos emelkedéssel zárta a pénteki kereskedést.

Emelkedéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 163 pontos plusz mellett 0,4 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,7 százalékos erősödés után 13 860 forinton zárt, a Mol 0,3 százalékos esést követően 2 992 forinton fejezte be a pénteki kereskedést. A Richter 0,7 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó részvényei 5 795 forinton búcsúztak a hét utolsó napjától, míg a Magyar Telekom 1,1 százalékos emelkedés után 443 forinton zárt.

Mik az előjelek mára?

Ázsiában emelkednek a tőzsdék a hét első napján, a Nikkei 0,5 százalékos erősödése mellett a hongkongi tőzsde 1,3 százalékkal került feljebb, míg a sanghaji részvényindex 0,6 százalékot erősödött. Ázsia más részein felemásan teljesítenek a tőzsdék hétfőn, a dél-koreai Kospi 0,1 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,5 százalékkal került feljebb. A határidős DAX iránykeresést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.

Mi mozgatja a tőzsdéket?

Az USA és Kína kereskedelmi egyeztetéseivel kapcsolatos új hírek mellett a befektetők a beérkező makroadatokra és a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek majd a hét első napján.

Mire érdemes ma figyelni?

Hétfőn az MNB a harmadik negyedéves pénzügyi számlák friss adatait publikálja majd, míg az Európai Központi Bank a hét első napján teszi közzé a pénzügyi stabilitási jelentését.

Címlapkép forrása: Alex Kraus/Bloomberg via Getty Images

berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
bróker marcsi_mti